Connect with us

A hónap kihívása: egyre több magyar híresség csatlakozik a műanyagmentes júliushoz

LIFE

A hónap kihívása: egyre több magyar híresség csatlakozik a műanyagmentes júliushoz

Küldjétek legalább egy hónap – vagy örökös – szabadságra az egyszer használatos műanyagot Ti is!


Elkezdődött az egyszer használatos műanyagok “száraz novembere”, vagyis a műanyagmentes július: a világszerte egyre növeknő népszerűségnek örvendő kezdeményezés célja, hogy gátat szabjunk a műanyaghulladék-termelésünknek.

Ezt pedig kicsiben, lépésről lépésre érdemes elkezdeni és az eredményért az egész bolygó és a későbbi generációk is hálásak lesznek majd.

Az akció közösségi oldalakon terjedő kihívásába számtalan magyar híresség is belevágott – mindez pedig egy szuper példája annak, amikor az Instagramhoz hasonló platformokat a sztárok igazán motiváló cél érdekében izzítják, eljuttatva az üzenetet remélhetőleg minél több követőjükhöz.

#1 Dobó Kata

“A műanyag mentes július kezdeményezéshez 170 országból 120 millióan csatlakoztak mostanra. Idén én is részt veszek ebben. Elolvastam mindent, amit ez az ausztrál alapítvány elérni szeretne. Hangsúlyozzák, hogy minden apró lépés számít. Nem kell minden műanyagot kiűzni az életedből egyik pillanatra másikra. Arról van csak szó, hogy azokat kell nélkülözni, amiket lehet és szükséges is. Az ésszerűség és a mértékletesség a cél. Csatlakozz te is!”

A műanyag mentes július kezdeményezéshez 170 országból 120 millióan csatlakoztak mostanra. Idén én is részt veszek ebben. Elolvastam mindent, amit ez az ausztrál alapítvány elérni szeretne. Hangsúlyozzák, hogy minden apró lépés számít. Nem kell minden műanyagot kiűzni az életedből egyik pillanatra másikra. Arról van csak szó, hogy azokat kell nélkülözni, amiket lehet és szükséges is. Az ésszerűség és a mértékletesség a cél. Csatlakozz te is! #plasticfreejuly2019 #myplasticfreejuly Posted @withrepost * @plasticfreejuly Plastic Free July is a global movement that helps millions of people be part of the solution to plastic pollution – so we can have cleaner streets, oceans, and beautiful communities. Will you be part of Plastic Free July by choosing to refuse single-use plastics? No matter who we are or where we live we can all take part and by starting with one item to avoid or one reusable to remember for this month we can start to change our habits and make a difference. Take the challenge today, link in our bio. Alone we are a drop, together an ocean. 🌏🌳🐳

null

#2 Döbrösi Laura

” (…) Mondták, hogy az indigónak kell pár nap, amíg a levegő részecskéivel barátkozik, hogy kiengedje magából az igazi színeit. És tényleg: ahogy a természet, ez a hajfesték is lassú, de biztos. A vörösem tovább mélyült, egyre jobban szeretem! Válasszatok ti is természetbarát alternatívát, ahol csak tudtok, és hajrá a #plasticfreejuly -hoz!”

Ez a kép a BOTANĒA hajfestésem utáni harmadik napon készült. Mondták, hogy az indigónak kell pár nap, amíg a levegő részecskéivel barátkozik, hogy kiengedje magából az igazi színeit. És tényleg: ahogy a természet, ez a hajfesték is lassú, de biztos. A vörösem tovább mélyült, egyre jobban szeretem! Válasszatok ti is természetbarát alternatívát, ahol csak tudtok, és hajrá a #plasticfreejuly -hoz! @vorostamaslp #botanea #botanealovers #loreal #l’oreal #haj #hajfesték #növény #plantpower #hair #hairstyle #promóció

1,272 Likes, 8 Comments – Laura Döbrösi (@dobrosilaurawerk) on Instagram: “Ez a kép a BOTANĒA hajfestésem utáni harmadik napon készült. Mondták, hogy az indigónak kell pár…”

#3 Liptai Claudia

“Ez nem reklám. És mégis az. A Föld bízott meg. Sokszor hiszi azt az ember, hogy ez az egy palack még belefér. Ez az egy szívószál még belefér. Ez az egy zacskó amiben a zöldséget vásárolom még belefér. Én is így gondolkodtam sokszor én sem különböztem. De akarok. Akarok mert a föld az állatok a növények nem tudnak tiltakozni. Nekünk kell segíteni és nekünk kell megtanítani a gyerekeinket tisztelni, becsülni azt amit kaptunk. Minden kicsiben kezdődik úgyhogy kezdjük el ma. Legyen ez a július más! #plasticfreejuly”

Ez nem reklám. És mégis az. A Föld bízott meg. Sokszor hiszi azt az ember, hogy ez az egy palack még belefér. Ez az egy szívószál még belefér. Ez az egy zacskó amiben a zöldséget vásárolom még belefér. Én is így gondolkodtam sokszor én sem különböztem. De akarok. Akarok mert a föld az állatok a növények nem tudnak tiltakozni. Nekünk kell segíteni és nekünk kell megtanítani a gyerekeinket tisztelni, becsülni azt amit kaptunk. Minden kicsiben kezdődik úgyhogy kezdjük el ma. Legyen ez a július más! #plasticfreejuly

1,453 Likes, 21 Comments – Claudia Liptai (@liptaiclaudia) on Instagram: “Ez nem reklám. És mégis az. A Föld bízott meg. Sokszor hiszi azt az ember, hogy ez az egy palack…”

#4 Kapás Boglárka

“tudtátok, hogy műanyagmentes július van? én első lépésnek már beszereztem egy üvegpalackot, amit mindig meg tudok tölteni vízzel, így nem kell palackozott vizet vásárolnom. a szívószálat már régóta kerülöm és igyekszem minél kevesebb műanyagot használni és vásárolni! minden egy apró lépéssel kezdődik, tegyétek ezt meg Ti is legalább ebben a hónapban a Földünkért!😊🌍💧💚”

tudtátok, hogy műanyagmentes július van? én első lépésnek már beszereztem egy üvegpalackot, amit mindig meg tudok tölteni vízzel, így nem kell palackozott vizet vásárolnom. a szívószálat már régóta kerülöm és igyekszem minél kevesebb műanyagot használni és vásárolni! minden egy apró lépéssel kezdődik, tegyétek ezt meg Ti is legalább ebben a hónapban a Földünkért!😊🌍💧💚

5,252 Likes, 16 Comments – Kapas Boglarka (@boglarkapas) on Instagram: “tudtátok, hogy műanyagmentes július van? én első lépésnek már beszereztem egy üvegpalackot, amit…”

#5 Vecsei H. Miklós

“Hegyi Barust úgy szeretem, hogy el se tudom mondani… azt kérte, hogy a #onepostfortheplanet kihívását fogadjam el. Épp Szarvas Jóska és családja vendéglátását élvezzük az őrségi Viszákon, lesétáltam a kocsmába, hogy legyen netem. Szelektív hulladékgyűjtés, csapba pisilés, ezek fontosak. De talán még fontosabb, hogy minél gyakrabban jussunk el offline a természetbe. Legyen bátorságunk a csendhez, a hosszan gondolkodáshoz, a befelé ásáshoz, az okosteló otthon hagyáshoz. Életem értelme, hogy keresem a kérdést. Életem csodája, hogy nincs válasz. A szó innentől relatív. Az van, ami a képen van. Csak legyen minél tovább. Csirkét eszem és halat. Malacot, marhát nem, túl jófejek. Itt tartok az Planettel. 🦌🌊🌳”

Hegyi Barust úgy szeretem, hogy el se tudom mondani… azt kérte, hogy a #onepostfortheplanet kihívását fogadjam el. Épp Szarvas Jóska és családja vendéglátását élvezzük az őrségi Viszákon, lesétáltam a kocsmába, hogy legyen netem. Szelektív hulladékgyűjtés, csapba pisilés, ezek fontosak. De talán még fontosabb, hogy minél gyakrabban jussunk el offline a természetbe. Legyen bátorságunk a csendhez, a hosszan gondolkodáshoz, a befelé ásáshoz, az okosteló otthon hagyáshoz. Életem értelme, hogy keresem a kérdést. Életem csodája, hogy nincs válasz. A szó innentől relatív. Az van, ami a képen van. Csak legyen minél tovább. Csirkét eszem és halat. Malacot, marhát nem, túl jófejek. Itt tartok az Planettel. 🦌🌊🌳

4,317 Likes, 8 Comments – Vecsei H. Miklós (@vecseimh) on Instagram: “Hegyi Barust úgy szeretem, hogy el se tudom mondani… azt kérte, hogy a #onepostfortheplanet…”

#6 Ábel Anita

“Köszönöm a kihívást @editbalazsovits ❤️ kedvenc kulacsomban, amit @bangiandi barátnőmtől kaptam gyógytea szűrt vízből☝🏼❣️tegyünk a földünkért🙏🏻🌎legyen a július műanyag mentes🤟😘❤️ #plasticfreejuly2019 #szívvellélekkel #actresslife #humor”

Köszönöm a kihívást @editbalazsovits ❤️ kedvenc kulacsomban, amit @bangiandi barátnőmtől kaptam gyógytea szűrt vízből☝🏼❣️tegyünk a földünkért🙏🏻🌎legyen a július műanyag mentes🤟😘❤️ #plasticfreejuly2019 #szívvellélekkel #actresslife #humor

2,345 Likes, 12 Comments – Anita Ábel (@abel.anita) on Instagram: “Köszönöm a kihívást @editbalazsovits ❤️ kedvenc kulacsomban, amit @bangiandi barátnőmtől kaptam…”

#7 Balázsovits Edit

“A hétvégén Barcelonaban voltam, ahol nyíltvizi Europa kupa volt. Az úszók ebben a vízben kellett ússzanak kicsit arrébb persze. NE igyatok palckozott vizet ÉN már rég NEM teszem, se szénsavasat se szénsavmenteset! A következő fotón az esti Pride felvonulas utáni szemetet látjátok én màr dobozos üdítőket sem iszom régóta, amúgyis nagyon egészségtelen, a harmadik fotón viszont azt a szűrt vizet tartom a kezemben csatos üvegekbe töltve, ( újra töltik) amit az úszóversenyen adtak mindenkinek! #onepostfortheplanet #nevegyetekpalackozottvizet #tisztítottvíz #nodobozosüdítő #egyjóházimálnaszörp”

Köszönöm @hegyi_barbara_official a kihívást!A hétvégén Barcelonaban voltam, ahol nyíltvizi Europa kupa volt.Az úszók ebben a vízben kellett ússzanak kicsit arrébb persze. NE igyatok palckozott vizet ÉN már rég NEM teszem, se szénsavasat se szénsavmenteset! A következő fotón az esti Pride felvonulas utáni szemetet látjátok én màr dobozos üdítőket sem iszom régóta, amúgyis nagyon egészségtelen, a harmadik fotón viszont azt a szűrt vizet tartom a kezemben csatos üvegekbe töltve, ( újra töltik) amit az úszóversenyen adtak mindenkinek! #onepostfortheplanet #nevegyetekpalackozottvizet #tisztítottvíz #nodobozosüdítő #egyjóházimálnaszörp az én kihívottam @katadobo @eke_angela @abel.anita @iankagram

210 Likes, 3 Comments – Balázsovits Edit (@editbalazsovits) on Instagram: “Köszönöm @hegyi_barbara_official a kihívást!A hétvégén Barcelonaban voltam, ahol nyíltvizi Europa…”

#8 Eke Angéla

“A legfrissebb tudatos otthoni eszközt pár napja kaptam ajándékba, egy VÍZSPÓROLÓS TUSOLÓFEJ fele annyit vizet használ, de érzetben semmi különbség. Kihívtak engem is #onepostfortheplanet kihívásra. Bár lassan majd minden postom az 😅 szerintem annak is nagy haszna van ha a környezetetekben toljátok az igét 🗣.”

A legfrissebb tudatos otthoni eszközt pár napja kaptam ajándékba, egy VÍZSPÓROLÓS TUSOLÓFEJ fele annyit vizet használ, de érzetben semmi különbség. Kihívtak enem is #onepostfortheplanet kihívásra. Bár lassan majd minden postom az 😅 szerintem annak is nagy haszna van ha a környezetetekben toljátok az igét 🗣. @editbalazsovits kihívására itt e poszt, az én kihívottam mindenki akinek a nevében van E A Á I O U #savetheplanet #ourplanet #nowaste #tudatosvagyok #környezetvédelem #savethewater

749 Likes, 5 Comments – Eke Angéla (@eke_angela) on Instagram: “A legfrissebb tudatos otthoni eszközt pár napja kaptam ajándékba, egy VÍZSPÓROLÓS TUSOLÓFEJ fele…”

#9 Hegyi Barbara

“Egy kis #sortiment a családunk által eddig bevezetett változásokról. @strmuller kihívására reagálva én is részt veszek a #ONEPOSTFORTHEPLANET -ben. (…) A #szódagép, amit vettünk patronnal működik és ha kifogy, visszaváltják. Ezzel nagyon nagy mennyiségben csökkent az itthoni #PETpalack -ok száma. Amikor vásárolni megyunk mindig visszük a saját táskáinkat, zsákjainkat, hogy véletlenül se kerülhessen további #műanyagzacskó a háztartásba. Ahogy egy előbbi posztban már büszkélkedtem az új “háziföldünkkel” a komposztálás is remek módja a #hulladékcsökkentés -ére, pláne ha az ember kertes házban lakik. Szerencsènkre a kertet màr èvek óta a kertünkben levő esővízzel megtelt kútból locsolhatjuk. 😊 #hulladékcsökkentés #onepostfortheplanet”

Egy kis #sortiment a családunk által eddig bevezetett változásokról. @strmuller kihívására reagálva én is részt veszek a #ONEPOSTFORTHEPLANET -ben. Az én kihívottjaim pedig: @editbalazsovits és @vecseimh ès @azigaziembermark A #szódagép, amit vettünk patronnal működik és ha kifogy, visszaváltják. Ezzel nagyon nagy mennyiségben csökkent az itthoni #PETpalack -ok száma. Amikor vásárolni megyunk mindig visszük a saját táskáinkat, zsákjainkat, hogy véletlenül se kerülhessen további #műanyagzacskó a háztartásba. Ahogy egy előbbi posztban már büszkélkedtem az új “háziföldünkkel” a komposztálás is remek módja a #hulladékcsökkentés -ére, pláne ha az ember kertes házban lakik. Szerencsènkre a kertet màr èvek óta a kertünkben levő esővízzel megtelt kútból locsolhatjuk. 😊 #hulladékcsökkentés #onepostfortheplanet

359 Likes, 6 Comments – Hegyi Barbara (@hegyi_barbara_official) on Instagram: “Egy kis #sortiment a családunk által eddig bevezetett változásokról. @strmuller kihívására reagálva…”

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel