Connect with us

A Budapest utcáin gazdáikra várakozó kutyusok szellemes gyűjteményénél nincs elbűvölőbb dolog az interneten

LIFE

A Budapest utcáin gazdáikra várakozó kutyusok szellemes gyűjteményénél nincs elbűvölőbb dolog az interneten

A Dogs Waiting In Budapest oldala napi szívmelengető és emlékeztető arra nézve, hogy ki is az ember legjobb barátja.


Egyszerre szomorkás és reményteli, melankolikus és szívmelengető, egyszerű, de nagyszerű, na meg persze vicces. Mi is ez? Hát persze, hogy a Dogs Waiting In Budapest zseniális Facebook-kollekciója.

“Az oldal 5 éve indult, miután egy ideje már figyelgettem az üzletek előtt várakozó kutyákat, és azon gondolkodtam, hogy valahogyan dokumentálni kéne ezt a sajátos jelenséget. Aztán Tumblren belefutottam egy ‘Dogs Waiting In Berlin” nevű blogba, ami erről szólt – csak nyilván berlini kutyákkal – , és akkor úgy döntöttem, hogy megcsinálom a budapesti verziót”

– írta nekünk Tamás, a koncepció hazai ötletgazdája.

Az ácsorgó, ücsörgő, fetrengő, mókás helyeken bámészkodó és hősiesen, hűségesen várakozó kutyusok sorozata először a Tumblr platformján futott be, majd Tomi átköltöztette Facebookra, ahol kb.másfél évig csak a saját és baráti köre szórakoztatására posztolgatott, majd egyre többen elkezdték felfedezni az oldalt.

A tematika mögötti filozófiáról egy korábbi bejegyzésben már esett szó:

“Erről a képről most beugrott, hogy egyszer kaptunk egy üzenetet az egyik követőnktől, amiben leírta, hogy a kutyáknak az a fajta viselkedése – ti. a bolt előtt való várakozás – amit a DWIBp dokumentál, és sok esetben humorosan tálal, valójában a kutyák számára egy kellemetlen, szorongással és stresszel járó szituáció, amiből szerinte nem kellene viccet csinálni. Sajnos az üzenetváltás már nincs meg, de a válaszunk valami olyasmi volt, hogy még ha így is van, a DWIBp anno nem azzal a szándékkal indult el, hogy állatok szenvedésén nevessünk, hanem mert szerintünk a bolt előtt való várakozás épphogy a kutyák egyik legcsodálatosabb feature-e:

Vár rád esőben, hóban, melegben, 5 percet, 1 órát, vagy amíg vissza nem térsz, még akkor is, ha kellemetlen neki. De akkor is ott várna rád, ha soha nem térnél vissza abból a boltból, mert te vagy neki a legfontosabb. Mi pedig ezt a jelenséget akarjuk bemutatni azóta is. Peace.”

És akkor jöjjön pár gyöngyszem:

Címkép: Péterfia Adrienn

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel