Connect with us

8 párkapcsolati hiba, ami sokkal jobban fájhat a félrelépésnél

LOVE

8 párkapcsolati hiba, ami sokkal jobban fájhat a félrelépésnél

Érzelmi zsarolás, féltékenység? És mi minden van még…Menekülj!


A legtöbb ember a legszörnyűbb bűntettként tekint a félrelépésre, holott számtalan más olyan hibát elkövetünk, amivel szabotálhatjuk a párkapcsolatunk működését. Ezek egy része persze kevésbé látványos, mint más karjaiban keresni a boldogságot, ám szépen lassan felőrlik a boldogságunkat.

Most összegyűjtöttünk 8 dolgot, amitől jobb óvakodni!

1. Elhidegülés

Az természetes, hogy évek elteltével nem turbékoltok úgy, mint az első pár hónapban, de amennyiben az összebújós esték helyett egymás mellett laptopoztok, érdemes elgondolkodnod. Szerelmespár vagytok még, vagy csak két barát, aki együtt él?

2. Egymás stresszlabdái vagytok

Hogyan hat rád a párod, ha stresszes vagy? Segít és megnyugtat, vagy csupán egy bokszzsák, akin levezetheted a feszültséged? Nehéz ezt bevallani magunknak, de ha az utóbbiról van szó, nagyon rossz irányba haladtok.

via GIPHY

3. Bolhából elefántot

Már megint az előszobában felejtetted a zoknid, elfelejtetted az anyja születésnapját vagy nem vettél vécépapírt? Igen, ez mind probléma, de amennyiben napokon keresztül emiatt kiabál veled, kissé túlreagálja a helyzetet. Emlékszik egyáltalán valaki, miért indult el a háborúzás, vagy csak értelmetlenül sértegetitek egymást?

4. Féltékenység

Egy dolgot fontos tisztázni: a féltékenység valójában mindig a féltékeny félről szól, aki valószínűleg nem bízik eléggé önmagában. A bizalmatlanság és gyanakvás pillanatok alatt tönkrevághatja a kapcsolatot, hiszen míg az egyik fél Sherlock Holmes-t játszik, a másik már azt is eltitkolja, hogy köszönni mert a CBA-ban az eladónak.

via GIPHY

5. Társas magány

Igaz, nem veszekedtek, de hogyan is tennétek, ha nem beszélgettek egymással? Legalább heti egyszer tartsatok olyan estét, amikor egymásra figyelhettek, és a kommunikáció tovább jut a “mit ebédeltél?” kérdésnél.

6. Manipuláció, érzelmi zsarolás

Ez talán a párkapcsolati konfliktusok egyik legrosszabb formája: ha a párod nem tud meggyőzni valamiről észérvekkel, megpróbál bűntudatot kelteni benned, saját magát pedig áldozat-pozícióba helyezi. Végül bármi is volt a konfliktus forrása, egy szívtelen, gonosz embernek érzed majd magad, aki semmibe veszi őt.

via GIPHY

7. Az egyedülléttől való félelem

Az ember társas lény, de nem lehet ez az egyetlen indok, amiért fenntart egy párkapcsolatot. Ha az egyedülléttől félsz, valójában mindegy, ki van melletted. Ez a kapcsolat nem rólatok, csupán a félelmeid enyhítéséről szól.

8. Hazugságok

Nem arra buzdítunk, hogy minden lépésedről számolj be a kedvesednek – fontos, hogy mindkettőtök megőrizze a privátszféráját, és igen, lehetnek saját titkaid is. Azonban ha ezek sértik a kapcsolat szentségét és hazugsághoz vezetnek, túl messzire mentél.

SZMO

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel