Connect with us

8 értékes lecke az életről, amit csak az eltelt évek taníthatnak meg nekünk

LIFE

8 értékes lecke az életről, amit csak az eltelt évek taníthatnak meg nekünk

Egy csokor pozitív mantra mindennapi használatra!


Vannak gondololatok és bölcsességek, amikkel hiába találkozunk szembe, leginkább mégis csak saját tapasztalataink és élményeink tudják a fejünkbe vésni őket. Márpedig tudatosításuk egy nagy lépéssel egyenlő a kiegyensúlyozottság és a harmónia felé.

1. Bármennyire is szeretnéd, lehetetetlen elérni azt, hogy mindenkinek megfelelj. Ezért aztán ahelyett, hogy arra pazarolnád az időd, hogy a körülötted lévő embereknek megpróbálsz görcsösen bizonyítani, inkább fókuszálj arra, hogy önmagadnak örömet szerezz. Tedd magad előtérbe és tanuld meg tisztelni, szeretni és rendesen gondját viselni az énednek.

2. Senki sem tökéletes és senki sem teljesen elégedett az életével. Minél hamarabb realizálod ezt, annál kevésbé érzed majd az igényét annak, hogy másokhoz méregesd magad és ehelyett sokkal inkább értékeled majd azt, amid már megadatott.

3. Időnk nagy részét hamis célok és ideálok kergetésével töltjük. Ehelyett arra kellene fordítani az energiád és a figyelmed, hogy milyen értékek és célok számítanak igazán az életedben. Meg kell találnod, hogy milyen dolgok vezetnek a boldogságodhoz és a sikeredhez. Minél hamarabb sikerül, annál hamarabb élheted igazán teljes értékűen a napjaidat.

4. Hiába is próbálnád, nem tudod visszafordítani az öregedés folyamatát. Fogadd el a tényt, hogy természetes a tested számára az, hogy eljár felette az idő. Legyél a 20-as vagy az 50-es éveidben, a tested minden korszakában gyönyörű. Csupán meg kell magadnak engednek az elégedettséget, hogy lásd ezt.

5. Senki nem él örökké. Senki sem halhatatlan. Ezt meglehetősen nehéz és fájdalmas elfogadni, de egy nap mi is el fogjuk hagyni ezt a világot. Ezért aztán ahelyett, hogy arra pazarolnánk az időnket, hogy a múlton és a kihagyott lehetőségeken bánkódunk vagy a jövő miatt aggódunk – klisé vagy sem – próbáljuk maximálisan kihasználni és átölelni a jelent!

Vedd magad körbe kedves és pozitív emberekkel, tölts minél több időt azokkal, akik igazán szeretnek és törődnek veled. Mindig teremts időt azokra a dolgokra, amik feltöltenek és boldogságot hoznak az életedbe.

6. Nem a fizikai megjelenésed határoz meg téged. Sokkal inkább az, hogy hogyan éled az életed és hogy miként segítesz másoknak megoldani a problémáikat, megszüntetni a fájdalmukat, elérni a boldogságukat.

Ezért aztán hagyd abba az aggodalmaskodást amiatt, hogy túl vékony vagy túlsúlyos vagy-e és, hogy mások mit gondolnak rólad. Párral kevesebb vagy több kiló semmiképp sem festhet rólad igazi képet és egészen biztosan nem ez fogja meghatározni, hogy ki is vagy.

7. Van néhány dolog, ami sokkal károsabban hat az egészségedre, mint bármely hamburger vagy édesség. Az aggódás, a stressz, a félelem nagyban rányomja a bélyegét a mentális és a fizikai egészségedre egyaránt.

A lehető legjobb gyógyszer a minél több boldogság, élvezet és béke.

8. Az anyagi helyzeted és, hogy mennyi pénz van a bankszámládon korántsem számít annyira, mint gondolnád. Ami sokkal inkább fontos, az az, hogy mennyi szeretetet adsz a körülötted lévőknek; mennyire vagy kedves és jószívű másokkal szemben; a tudás, amit megosztasz a többiekkel; és természetesen az, hogy mennyire szereted és értékeled önmagad.

Forrás: curiousmindmagazine.com

 

 

 

 

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel