Connect with us

7 jel, amiből biztosan felismered, hogy végre egy egészséges, kölcsönös szerelemben élsz

Fotó: Pexels

LOVE

7 jel, amiből biztosan felismered, hogy végre egy egészséges, kölcsönös szerelemben élsz

Ha ezeket átéled, el se fogod hinni, hogy nyűglődhettél eddig annyi problémás alakkal…


A mérgező kapcsolatok egyik legalattomosabb “mellékhatása” az, hogy fogalmad sincs róla, mekkora bajban vagy, amíg ki nem jössz belőle. Az elnyomó, manipulatív, birtokló kapcsolatokban olyan észrevétlenül döngöli a földbe a párod az önbecsülésedet, hogy amikor valahogy mégis kimenekülsz, és találkozol egy rendes pasival, el sem hiszed, hogy ilyen is van. Olyan ez, mint egy poszttraumás szindróma. Egy valódi, inspiráló, támogató szerelem azonban sokat segíthet a gyógyulásban, még akkor is, ha az elején még annyira sérült vagy, hogy fel sem ismered, hogy végre jó kezekben vagy. Íme a jelek, hogy tényleg az igazira találtál rá – és az is, hogy mindez milyen érzéseket szülhet benned.

#1 Nincs több túlagyalás

Egy mérgező kapcsolatban soha nem tudhatod, mikor csinálsz rosszat. Egy elnyomó, manipulatív partner szeszélyes, és ezzel épp az a célja, hogy soha, egy pillanatig ne érezd magad érzelmileg biztonságban. Egy egészséges párkapcsolatban viszont nincs ez az “aknamező” effektus. Konfliktusok persze adódhatnak, de a párod kiszámítható, nem csap le rád váratlanul minden hülyeség miatt, nem késztet folyamatos hátrálásra, védekezésre. Biztonságban vagy.

#2 Nincs bűntudat

Az előbbi pontból következik ez is. Egy mérgező kapcsolatban állandóan azt éreztetik veled, hogy te vagy a hülye. A hisztis. A túlreagáló. A paranoiás. Elképesztő mennyiségű bűntudat halmozódhat fel benned, így lassan már azért is bocsánatot kérsz, hogy élsz. Egy normális szerelemben ez nincs így. Ott nem kell állandóan hátrálnod, mentegetőznöd. Pontosan tudod, mikor teszel valami helytelent, és kizárólag akkor kell bocsánatot kérned. Kitalált badarságok miatt nem.

via GIPHY

#3 Kivirul a személyiséged

Mert levegőhöz jutsz. Hirtelen jobban kezded érezni magad a bőrödben, hódolhatsz a hobbijaidnak, találkozhatsz a barátaiddal, a családoddal, megveheted a cuki kis topot, vagy a málnaszínű szájfényt, amit rég kinéztél, megnézheted a kedvenc sorozatodat. Bármit megtehetsz, ami te vagy, ami neked jólesik. A társad nem fog korlátozni ebben – maximum egyeztettek, és együtt csináltok olyan dolgokat, amiket mindketten szerettek – mert neki is az a fontos, hogy te jól legyél.

#4 Nincs állandó vihar előtti csend

Sajnos el kell fogadni, hogy ha eddig főleg mérgező kapcsolatokba futottál bele, egy normális pasival is csak lassan, fokozatosan tudsz majd megnyugodni. Mivel hozzászoktál az állandó vihar előtti csendhez, vagyis hogy bármikor kitörhet a balhé valami miatt, ezért még sokáig ezt várod az új kapcsolatban is. Szerencsére rá fogsz jönni, hogy rémeket látsz, itt már nem kell félned semmi váratlantól.

via GIPHY

#5 Furán érzed magad

A boldogság is egy olyan érzés, amelyhez hozzá kell szokni. Főként, ha eddig nem volt benne sok részed. Ne lepődj meg, ha egy szép szerelemben is olykor tele vagy kételyekkel, félelmekkel, vagy egyszerűen csak néha úgy érzed, nem találod a helyed. “Akklimatizálódnod” kell, és ez időbe telik. Teljesen természetes folyamat.

#6 Lebontod a falakat

Idővel arra is rájössz, hogy a láthatatlan, de annál vastagabb és magasabb falakat, amelyekkel a lelkedet körülvetted, hogy soha többé ne bánthasson senki, ideje lebontani. Fokozatosan ráébredsz, hogy a párod, aki igazán szeret, nem fog belég rúgni. És ha ez az érzés megerősödik benned, akkor végre megtanulsz újra bízni is.

#7 Megismered az igaz szerelmet

Mert az, amit eddig szerelemnek hittél, de csak fájdalmat, kétségeket, bűntudatot és feleslegesség-érzést okozott neked, nem volt az. Egy egészséges párkapcsolatban a szerelem, az elfogadás, a támogató, odaadó, valódi szövetségen alapuló melegség olyan dimenziókat nyit meg előtted, amelyeket eddig nem is ismertél. Igazán szeretni és szeretve lenni – a legjobb dolog a világon. Érdemes kivárni.

via GIPHY

ThePowerofSilence

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel