Connect with us

7 dolog, amit ígérj meg magadnak idén januárban

LIFE

7 dolog, amit ígérj meg magadnak idén januárban

Apróságok, amelyek sokat javíthatnak az életeden.


Szilveszter éjszakáján valószínűleg te is teljes életmódváltást fogadtál 2019-re, azonban most, két hét elteltével talán már újra is tervezted a céljaidat. Nos igen, jobb, ha a realitás talaján maradunk, és TÉNYLEG csak olyan terveket ötlünk ki, amiket meg tudunk tartani és a javunkat szolgálják. Íme 7 dolog, ami biztos, hogy neked is jót tesz majd.

1. Ne hallgasd el a véleményed
Te is az a típus vagy, aki egy-egy konfliktus után órákig azon gondolkozik, hogy miért nem mondta el a véleményét? Gyűlölsz konfrontálódni, de közben belülről felemészt az igazságtalanság? Itt az idő, hogy ezt ne hagyd tovább.

2. Kelj korábban
Egy felmérés szerint a teljes életünkből minimum 25 évet alvással töltünk. Most őszintén, nem hangzik ez elpocsékolt időnek? Persze nem arra akarunk buzdítani, hogy pihenj kevesebbet – az hosszútávon igencsak ártalmas lenne – de ha egy órával korábban kelsz mostantól, picivel több programot be tudsz iktatni az életedbe.

3. Szervezz több kinti programot
…lehetőleg a várostól távol. Hidd el, elképesztően sokat javít az egészségügyi állapotodon és a hangulatodon is, ha legalább havi egy-két alkalommal ellátogatsz egy közeli erdőbe vagy hegyet mászni a barátaiddal.

4. Ne keress kifogásokat
Ahelyett, hogy folyamatosan kifogásokat gyártanál, amiért nem tanulsz idegen nyelvet, nem étkezel egészségesen, vagy épp nem olvasol elég könyvet, határozz meg olyan célokat, amikben tényleg motivált vagy. Szembesítsd magad azzal, hogy mi az, amit mások kedvéért csinálsz, és mi az, amire tényleg vágysz. Itt az idő, hogy az utóbbi halmazzal foglalkozz csak.

5. Tarts rendet!
A téli hónapokban úgyis több időt töltesz az otthonodban, mint tavasszal vagy nyáron, így itt az idő, hogy végre rendet tegyél és kiszelektáld a felesleges holmijaidat. Abban is segítünk, hogyan.

6. Kevesebb közösségi média
Éppen itt az ideje, hogy a telefonos pötyögést valódi élményekre cseréld. Nem azt mondjuk, hogy töröld a Facebookod és az Instád, de döntsd el, hogy mostantól csak napi 2x fél órát szánsz internetezésre. Hidd el, ennyi idő alatt lazán válaszolhatsz minden akut e-mailre.

7.  Elérhető célok az új évre
Ahelyett, hogy nagy, megfoghatatlan célokat határozol meg, ezúttal olyat tervezz, ami valóban kivitelezhető. Olvass el havi egy könyvet, és utazz el legalább egy hétre valahova. Hidd el, ezeket könnyebb lesz betartanod, mint mondjuk azt, hogy “nem randizom tahókkal”.

Forrás: Elite Daily

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel