Connect with us

7 apró jel, ami azonnal megmutatja, hogy megvan-e köztetek kémia

LOVE

7 apró jel, ami azonnal megmutatja, hogy megvan-e köztetek kémia

Kémia nélkül nincs igazi romantikus kapcsolat – ezt mindenki tudja. De azzal is tisztában vagy, hogy milyen árulkodó jelekre kell figyelni, ha valakivel épp elkezdtél randizni?


Amennyire csodálatos, legalább annyira zavarba ejtő és bizonytalanságokkal teli egy kapcsolat korai időszaka. Amikor még szinte semmit nem tudtok egymásról, elmentek egy-két randevúra, izgultok, zavartan nevetgéltek és persze közben folyamatosan próbáljátok kideríteni, hogy a másik mit gondol erről az egészről. És persze lépten-nyomon azt figyelitek, hogy megvan-e köztetek az a bizonyos nagybetűs kémia, amit mindenki keres.

Sok esetben már az első randi – vagy akár pillantás – alkalmával meg tudod mondani, hogy valakivel működik-e kémia vagy sem. Dr. Cortney Warren pszichológus, párkapcsolati szakértő is ezen a véleményen van. Viszont hangsúlyozza: van néhány olyan apró jel, ami felett nem szabad elsiklanod, ha hosszú távú párt keresel. Alább 10 ilyet sorolunk fel, hogy a következő randin már megfigyelhesd ezeket!

Szemkontaktus

Ha nem kellemetlen, sőt, egyenesen természetes és kényelmes, hogy a kiszemelteddel elvesztek egymás szemeiben, akkor szinte biztos, hogy jó úton jártok. nemcsak az intimitás érzését fokozza, ha a másik szemébe nézel, de meg is mutatja neki, hogy figyelsz rá.

Érintések

Fontos, hogy itt a tudatalatti mozgásaidat figyeld meg. Ha azon kapod magad, hogy természetes módon gyakran hozzáérsz vagy közel akarsz kerülni hozzá, akkor erős lehet köztetek a kémia – pláne, ha izgatott leszel egy-egy érintéstől! Ha pedig alig várod, hogy ő is hozzád érjen, szinte biztos, hogy nyerő páros lesztek.

Mosoly és nevetés

Biztosan észlelted már magadon, hogy a pasi mellett, aki éppen tetszett vagy tetszik, akarva-akaratlanul is gyakran mosolyogtál vagy nevettél. (Nem a harsány, megjátszott, fel-akarom-hívni-magamra-a-figyelmed nevetésekre gondolunk!) A sok nevetés azért is jó kezdet, mert azt jelzi, hogy hasonló a humorotok, ami hosszú távon fontos.

via GIPHY

Barátság

Ha megismersz valakit, és először úgy tekintesz rá, mint egy barátra, nem feltétlenül jelenti azt, hogy be kell tenned őt a friend zone-ba. Sok kapcsolat ugyanis barátsággal – és így sokkal erősebb alapokkal – indul. A lényeg, hogy legyen kedvetek időt tölteni egymással, együtt szórakozni – már ez is jelentheti azt, hogy működik közöttetek a kémia! A romantikus érzések kialakulásához olykor idő kell.

Az idő

Amikor vele vagy, úgy érzed, hogy az idő csak úgy elrepül? Ha egy ötórás beszélgetés kétpercesnek tűnik, akkor van egy hírünk: köztetek szinte biztosan megvan a kémia! Egy hosszú távú kapcsolat szempontjából ugyanis elengedhetetlen, hogy egy beszélgetés során intellektuálisan is összekapcsolódjatok.

Koncentráció

Ha beülsz egy pasival valahová, könnyen elvonhatja a figyelmed bármi, legyen szó az étteremben játszó bandáról vagy a menü néhány különleges eleméről. Viszont ha olyasvalakivel töltöd az idődet, akivel megvan köztetek a kémia, ez biztosan nem fog megtörténni!

Csend

Előfordult már veled, hogy valakivel kellemetlen csendben ültél egy randin, akár percekig? Nos, ha meglett volna köztetek a kémia, ez nem fordulhatott volna elő, ugyanis a megfelelő pasi mellett a csend sem okoz gondot. Ha nem érzitek, hogy feltétlenül el kell kezdenetek valami hülyeségről beszélni, csak hogy megtörjétek a csendet, jó páros lesztek!

Bustle
Címkép: Pexels/Katerina Holmes

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel