Connect with us

6 szupersztár motiváló gondolatai a pozitív testkép kialakításáról

NO/MAKE/UP

6 szupersztár motiváló gondolatai a pozitív testkép kialakításáról

Bizony, még Beyoncé, Rihanna és Dua Lipa sem mindig elégedett saját magával, ám néhány praktikával dolgoznak ezen.


Egy olyan világban, amikor egy nyaraláson lefotózott babahájból is címlapsztori lehet, nem csoda, ha a hírességeket sem kímélik a testükkel kapcsolatos negatív gondolatok.

Márpedig az, hogy elfogadjuk és szeressük a testünket, nemcsak fizikai, de lelki egészségünk érdekében is elengedhetetlen. Hogyha pedig azok, akik gyakran a reflektorfénybe kerülnek, motiválóan nyilatkoznak a témában, ránk is inspiráló hatással lehet.

#1 Rihanna

A gyönyörű énekesnő teljesen nyílt és annál menőbb hozzáállással szokott ingadozó testsúlyáról nyilatkozni. Hiszen a jojó effektus bizony a sztárokat sem kerüli el, és ez teljesen természetes. Az irigykedők bármilyen megjegyzéssel is illessék idomait, ő mindig elegánsan reagál.

“Csupán nevetned kell magadon, őszintén. Mármint, én is tisztában vagyok azzal, amikor ‘duci napom’ van és azt is tudom, mikor fogyok. Valamennyi testemet elfogadom úgy, ahogy van.”

– nyilatkozta tavaly a Vogue hasábjain.

A testünk életünk során folyamatosan változik és alkalmazkodik annak érdekében, hogy életben maradhassunk és a lehető legjobban “működjünk”. Rihanna emlékeztet minket arra, hogy fogadjuk el, függetlenül attól, hogy épp milyen szakaszban van, mivel ez önmagunk szeretetének és az önbizalmunknak is lényeges komponense.

Waiting for that April @savagexfenty drop… get it on April 1st !!

2.5m Likes, 21.3k Comments – @badgalriri on Instagram: “Waiting for that April @savagexfenty drop… get it on April 1st !!”

#2 Sam Smith

Az énekes nemrég úgy döntött, hogy rajongóit is beavatja saját testképével kapcsolatos traumáiba és, hogy milyen lépéseket tett az ezekkel való megbirkózásban.

Egy Instagramon megosztott, félmeztelenül strandolós kép mellett arról mesélt, hogy korábban egy hasonló fotó előtt akár hetekig éheztette magát. 26 éve alatt folyamatosan problémái voltak a kinézetével, ezért szinte állandó szégyenérzetben élt.

“Tegnap eldöntöttem, hogy harcolok. Visszafoglalom a testem, elfogadom és nem akarom majd megváltoztatni ezt a mellkast, és a csípőm, és a domborulataimat, amit anya és apa olyan határtalan szeretettel alkotott meg. Néhányatoknak ez nárcisztikusan hangzik, de ha tudnátok, mekkora bátorság kell most ehhez, és mennyi bántást és traumát szenvedtem el kölyökként a testem miatt, nem gondolnátok annak.”

Később meztelen napot is tartott, dacára annak, hogy mindig is utálta felfedni a testét. Arra bátorította a követőit, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen, ünnepeljék, amijük van és szabaduljanak fel!

#NAKEDDAY

793k Likes, 11.4k Comments – Sam Smith (@samsmith) on Instagram: “#NAKEDDAY”

#3 Beyoncé

Tavaly Beyoncé egy visszafogott és letisztult fotósorozatot készített a Vouge-gal, mely során csupán egy leheletnyi sminket kapott és nem viselt sem parkókát, sem hajhosszabbítást. Arra szerette volna ösztönözni az embereket, hogy értékeljék a testüket a maga természetes valójában. Az interjúban beszélt a furcsa elvárásokról és nyomásról, ami azután nehezedett rá, hogy gyermekeknek adott életet.

“A mai napig a karjaim, a vállaim, a melleim és szinte valamennyi porcikám teltebb. Van egy kis kismama-hájam és egyáltalán nem sietek azzal, hogy megszabaduljak tőle. Úgy gondolom, hogy ez egy igazi dolog. Amint úgy fogom érezni, hogy kocka hasra vágyom, futok majd az edzőterembe és addig dolgozom rajta, amíg meg nem kapom. De addig is én, és a kis úszógumim úgy érezzük, hogy egymásnak teremtettünk.”

Brilliáns!

#4 Adele

Adele mindig is a “body positivity” bajnoka volt, mivel sosem akart más lenni, mint aki – és mindenki pontosan így szereti! Az énekesnő egy újabb tökéletes példa arra, hogy a testsúly is csupán egy szám, és nem feltétlen gátolja meg abban az embert, hogy kirobbanó formában legyen.

“Szeretek én magam lennie; mindig is szerettem. Láttam olyan embereket, akiknek ez irányította az életét, tudod, hogy vékonyabbak szeretnének lenni, vagy nagyobb mellekre vágynak, ez pedig lehúzta őket. Nekem nincs erre szükségem az életemben”

– nyilatkozta egy 2011-es interjúban.

#5 Dua Lipa

Az énekesnő adott pár praktikus tanácsot a testünk elfogadásával és szeretetével kapcsolatban, amikor a British Vogue-nak nyilatkozott. Azt mondta, hogy bár általában jól érzi magát a bőrében, mindig minden ember számára lesz olyan dolog, amit nem szeret a testében. Viszont szerinte sokkal egészségesebb, ha azok hangsúlyozása helyett inkább naponta kiemelünk két olyan tulajdonságot/testrészt/stb., amit szeretünk.

“Így szoktam: ‘Tudod mit? A bőröm elég szép, nem is teszek fel semmi sminket.’ Inkább, minthogy azt mondjam magamnak: ‘Te jó ég, minden este tésztát ettél ezen a héten…'”

És milyen igaza van!

#6 Ed Sheeran

Az idei Sziget Fesztivál egyik legjobban várt fellépője, Ed Sheeran is sokat küzdött a saját testképével kapcsolatos gondolataival. Kampányt is indított ‘State of Mind’ elnevezéssel a mentális egészség oltárán, és egy ezzel kapcsolatos interjúban vallott arról, hogy sokat szenvedett a fejében kialakult kép miatt, ám mióta kedvesebb önmagával és emellett időt fordít az edzésre és a helyes étkezésre, teljesen más a helyzet. A hozzáállás mellett a testsúlya is megváltozott.

“Szerintem, ha egészségügyi okok lebegnek a szemed előtt, az szuper, de ha csak a külsőd miatt csinálod – csakis a külsőd miatt – akkor nem sok értelme van”

– nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy ő maga például formába hozta a lelkét és a testét is.

Forrás: mtv.co.uk

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel