Connect with us

5 tipp, ha *tényleg* pihentető nyaralásra vágysz

LIFE

5 tipp, ha *tényleg* pihentető nyaralásra vágysz

Raktározd el azt az energiát, amit a nyaralás során magadba gyűjtöttél!


Valószínűleg már javában számolod vissza a napokat, míg végre csapot-papot magad mögött hagyhatsz, és elutazhatsz vakációzni a szeretteiddel. Azonban egy dologról ne feledkezz meg: a nyaralás alatti pihenésre legalább úgy fel kell készülni, mint az utazás részleteire, különben éppen olyan fáradtan érsz haza, mint ahogy elindultál. Talán egyszerűnek hangzik, de nem az: itt az idő, hogy megtanulj lazítani is.

Íme 5 tipp, ami segíthet a feltöltődésben:

1. Állíts be automatikus válasz e-mailt
Szerencsére a gmail lehetőséget ad arra, hogy két meghatározott időpont között minden beérkező üzenetre választ küldjön, amit te állítasz be előre. Amennyiben időben végrehajtod ezt a 2 kattintást, és megírod az udvarias sablonszöveget arról, hogy senki se merjen zaklatni, nem kell azzal törődnöd a vakáció alatt, hogy a postafiókod csekkolgatod.

2. Vesd bele magad a természetbe
Tudtad, hogy a Skandináv-félszigeten a legboldogabbak az emberek? Egy kutatás szerint ennek az az oka, hogy a napi rutinjukba tartozik a természetben, friss levegőn való séta és a relaxáció. Ha több energiára és boldogsághormonra vágysz, irány a tengerpart vagy az erdő, itt garantáltan más érzés légzésgyakorlatot csinálni, mint a betondzsungel közepén.

3. Gyakorold a tudatos jelenlétet
A mindfullness gyakorlása közben csakis a jelenre, a pillanat ingereire, érzelmeire koncentrálhatsz. A tengerparton ülve figyeld meg minden egyes érzékszerved: mit látsz? Milyen hangokat hallasz? Milyen illatot érzel? Milyen a homok tapintása? Ha mindezt elraktározod magadban, egy újabb szinten élheted meg a pillanatot, és haza is viheted magaddal az itt átélt nyugalmat.

4. A laptop otthon marad, a telefon pedig a szálláson
Eszedbe se jusson a nyaralás közben a céges e-maileket olvasgatni, és a Facebookot pörgetni! Határozd meg magadnak előre, hogy a nap mely szakaszában veheted kézbe a telefonod, és ez az idő ne tartson tovább maximum 10 percnél. Itt az idő, hogy a valós élményekre koncentrálj.

5. Most nem kell korán kelni!
Persze, fontos, hogy a hely kötelező látványosságait útba ejtsétek, és lehetőleg a gépet se késsétek le, de mindenképpen ügyelj arra, hogy legalább néhány nap maradjon a regenerálódásra. Az aktív pihenés során garantáltan rengeteg élménnyel gazdagodsz, de jobb vegyíteni a pihenést a túrázással, nehogy fáradtabban érj haza, mint ahogy elindultál.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel