Connect with us

5 mítosz a házasságról, amit jobb, ha nem hiszel el

LOVE

5 mítosz a házasságról, amit jobb, ha nem hiszel el

Egy párkapcsolati szakértő segítségével döntjük le a tévhiteket.


Hogy milyen a TÖKÉLETES házasság? Valószínűleg ahányan élünk a bolygón, annyiféle módon gondolkodunk erről a témáról, arról nem is beszélve, hogy temérdek közhely, társadalmi elvárás és mítosz befolyásol bennünket. Ezek egy része valós tapasztalatokon alapszik, ám egy részét jobb, ha inkább elengeded a füled mellett – ezt tanácsolja Racine Henry párterapeuta is. Az ő segítségével most összegyűjtöttük az 5 legnagyobb baromságot a házasságról:

1. A párod kell, hogy legyen a legjobb barátod is
A legjobb barát első számú ismérve, hogy még a legféltetettebb titkaidat is megosztod vele. Szuper dolog, ha ezt a pároddal is megteheted, ám nem véletlenül javasolják azt a párkapcsolati szakértők, hogy mindkét fél őrizze meg a privát szféráját a kapcsolatán belül is. Titkolózásra, sunnyogásra semmi szükség – de mégiscsak jobb, ha a csajokkal kuncogtok azon, milyen szexi az új kollégád.

2. Minden vitának van megoldása
Sajnos el kell oszlatnunk a rózsaszín ködöt: lesznek olyan konfliktusok köztetek, amik időről-időre újra felmerülnek, és hiába rágjátok át őket ezerszer, nem találtok megoldást rájuk. Ez bizony a “megszoksz vagy megszöksz” esete, és mindkét félnek el kell döntenie, hogy együtt tudnak-e élni a véleménykülönbséggel, avagy sem.

3. Idővel elmúlik a kémia
Nyilvánvaló, hogy a szerelem nem lángol olyan intenzitással 10 év után, mint az első hónapokban, ám ha mindketten fektettek energiát a kapcsolatba, megőrizhetitek a szenvedélyt hosszútávon. Nem törvényszerű, hogy a szex ellaposodjon: kommunikáljatok nyíltan és legyetek nyitottak az új dolgokra!

4. Sosem szabad haraggal lefeküdni
Persze célszerű arra törekedni, hogy minden konfliktust higgadtan és azonnal megbeszéljünk, ám ez sajnos lehetetlen. Előfordul, hogy egy vitára aludnotok kell egyet, le kell csillapodnotok, és másnap már tiszta fejjel, indulatmentesen tudjátok megbeszélni az álláspontotokat.

5. A párod minden igényednek meg kell, hogy feleljen
Sajnos, vagy nem sajnos, de tökéletes pasi csak a tündérmesékben létezik. A párkapcsolat nem arról szól, hogy “készen” megkapod a megfelelő embert: a hónapok, évek alatt rengeteg dologban kell összecsiszolódnotok és kompromisszumot kötnötök, és minden bizonnyal 20 év után is lesz olyan tulajdonsága, ami zavar. Ám ez teljességgel természetes, és ha az alapvető értékek passzolnak, nincs miért aggódnod.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel