Connect with us

5 jó tanács, ha te alkoholmentesen élveznéd a randit, de a kiszemelted nem

LOVE

5 jó tanács, ha te alkoholmentesen élveznéd a randit, de a kiszemelted nem

Józanul ugyanolyan laza, nyitott és önfeledt lehet az ember, mint becsiccsentve, de azért ezek a tippek segítenek, hogy biztosan zökkenőmentes legyen a találka.


Manapság ha randizásról van szó, különösen az első találkozások alkalmával sokan a különböző helyszíneken való sörözgetés, borozgatás mellett döntenek, mivel az alkohol segít ledobni a gátlásainkat és nyitottabbnak is érezhetjük magunkat tőle – mintha bátorságot hörpintenénk fel a pohár fröccsből.

Azonban növekszik azok száma is, akik absztinenciát fogadnak és nemet mondanak az alkoholra, erre pedig számtalan indok létezhet: legyen az egy korábbi negatív tapasztalat a függőséggel, vagy gyógyszeres kezelés, tudatosabb, egészségesebb életmód, pénzügyi okok, vagy szimplán az, hogy az ízét nem kívánjuk. Van ilyen, és nincs mit szégyellni rajta.

Az érdekes az, hogy maga a személy, aki az alkoholmentes útra lépett, gyakran ugyanolyan pezsgő és laza, mintha felöntött volna a garatra – viszont az alkoholmámorhoz szokott randipartner számára olykor kicsit szokatlan, furcsa a szituáció. Ezt főleg a megszokás okozza és szerencsére nem is mindenki reagál így, mindesetre az Elite Daily kikérdezte két szakértő véleményét is.

Ruby Warringtont, aki arról írt könyvet, hogy “az örömteli alvás, a jobb koncentrációképesség, a korlátlan jelenlét és a mély kapcsolatok az alkohol másik oldalán találhatóak”, illetve MJ Gottlieb-et, aki a Loosid nevezetű józan közösségi háló és randiapp vezérigazgatója.

Íme a tippjeik:

#1 Válaszd ki te a helyszínt

Számtalan izgalmas randihelyszín létezik, amiknek semmi köze az iszogatáshoz. Pl. kirándulés, séta a városban, mozi, stb.

“Javasolj nappali programokat, fagyizást, barangolást, galéria nézegetést, parkban sétálást, színházat, cukrászdázást” – mondja a szakértő. A lehetőségek tárháza végtelen.

“Válassz egy olyan helyet, ahol a fő fókusz nem a sima ivászaton van. Rengeteg fantasztikus dolog létezik, amihez nem tartozik hozzá a bárpult.”

Még ha szolgálnak is fel alkoholt, könnyebb lesz elkerülni, ha nem az van a középpontban.

#2 Ha megkérdezik, hogy milyen italt szeretnél, válaszd a kávét – végülis az is ital, nem igaz?

A bárokról, kocsmákról, kiülős helyekről sem kell lemondanod, főként ha egy törzshelyedről van szó. Ott már úgyis tudni fogod, hogy mit szeretnél rendelni, ha pedig új helyre mész, érdemes a kávét választani, mert ugyanúgy fel tudja pörgetni a beszélgetést. Illetve ugyanúgy üldögélhettek mellette órákig, mint egy bor mellett. Persze ha te limonádé mániás vagy, akkor nem kell letérned az útról.

#3 Ha kocsmába, bárba mentek, érkezz időben, hogy korábban rendelhess

Attól még, ha a kocsma-bár opció merül fel, mint első randihely, nem kell kétségbe esni.

“Érkezz időben, hogy a partnered előtt rendelhess. Ezután mondhatod a pincérnek vagy pultosnak, hogy ‘még egyet szeretnél ugyanabból’ és nem kell belemenned az ‘én nem iszok’-beszélgetésbe feltétlenül.”

Ez tökéletes opció, ha még nem szeretnéd megosztani az absztinenciával kapcsolatos gondolataidat a kiszemelteddel.

#4 Ha előjön az alkohol-témaköre, légy őszinte

“Jobb, ha előre elmondod, hogy nem iszol, vagy csak nem szeretsz alkoholt inni” – ajánlja Warrington. Ha a randipartnered rákérdez, érdemes őszintén elmondai, de nem kell kötelességednek érezned, hogy részletezd a dolgot.

Ha valaki megpróbál kellemetlen érzést kelteni benned a józanságoddal kapcsolatban, az egy vészjelzés arra nézve, hogy talán másban is ilyen ellenőrző vagy tiszteletlen típus. Ugyanakkor ha a kérdései inkább kíváncsiak, mint ítélkezőek, akkor mindez egy remek módja lehet annak, hogy többet elárulj magadról és jobban megismerjétek egymást.”

Gottieb szerint a kulcs a magabiztosságban és a bizalomban rejlik, amikor terítékre kerül ez a téma. “A másik személy életét ez egyáltalán nem befolyásolja, csupán a te életstílusod része.”

Ha szóba kerül, csak annyit mondj róla, amennyit szeretnél, aztán mozduljatok tovább. Ha a megfelelő emberrel van dolgot, akkor nem fogja “nagy dolognak” tekinteni az egészet, sőt inkább tisztelni fog érte.

#5 Találj egy közösséget, ahol ezzel a témával kapcsolatban is hasonló gondolkodású emberek között lehetsz

Ha az ivászat témáját egy az egyben szeretnéd elkerülni, az absztinens emberek közösségi csoportjai jó választás lehetnek barátkozásra, ismerkedésre, eszmecserére egyaránt. Ráadásul ha közösen vadásztok “alkoholmentes” eseményekre, mész színesebb lehet az összegyűjtött választék.

A lényeg, hogy emlékezz arra, hogy alapvetően az, hogy nem iszol alkoholt, nem kell, hogy befolyásolja a szerelmi életedet. Ha valaki mégsem támogat benne, akkor az nem is éri meg a rá pazarolt időt. A saját igényeidre alapozz, arra, hogy mitől érzed magad komfortosan, magabiztosan és szexin. Kinek van szüksége a folyékony bátorságra, ha már nélküle is elég bátor?!

Forrás: EliteDaily

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel