Connect with us

5 dolog, amivel szebbé teheted a karácsonyt, ha az otthonodtól távol ünnepelsz

Kép: Pexels, Gifek: GIPHY

LIFE

5 dolog, amivel szebbé teheted a karácsonyt, ha az otthonodtól távol ünnepelsz

Nem lesz könnyű, de túl lehet élni. Mondunk pár tippet, hogy hogyan!


Külföldön tanulsz vagy dolgozol és nincs lehetőséget hazautazni? Vagy éppen fordítva: a családtagjaid, esetleg a szerelmed nem tud veled lenni valamilyen oknál fogva? Már biztos előre utálod ezt a karácsonyt, mert nem lehetsz azokkal, akiket szeretsz, és úgy érzed, borzalmas lesz ez a pár nap. De ne temesd előre az ünnepet! Van pár ötletünk arra, mit tegyél, ha az otthonod és a szeretteidtől távol töltöd a karácsonyt.

1. Hozz össze egy “ideglenes” családot!

Hidd el, nem te vagy az egyetlen, aki kimarad a nagy családi karácsonyozásból. Biztosan vannak olyan sorstársaid a környezetedben, akik szintén nem tudnak a rokonaikkal ünnepelni valamilyen okból. Szomorkodás és begubózás helyett fogjatok össze, találkozzatok, ajándékozzátok meg egymást, menjetek el valahová szórakozni vagy rendezzetek valamelyikőtöknél házibulit, ahová mindenki visz valami saját családi recept alapján készült karácsonyi finomságot. Ezek az összeröffenések olyanok, mint a mindennapi baráti találkozók, de tehettek azért, hogy ünnepibb hangulatban teljenek.

2. Skypeolj a rokonokkal!

Lehetsz akár 1000 km-re is a családodtól, az internetnek és a technikának köszönhetően akár te is ott lehetsz az ünnepi asztalnál. Skype-on vagy FaceTime-on simán bekapcsolódhatsz te is a beszélgetésekbe, sőt akár a fizikai jelenlétet nem igénylő társasjátékokba (pl. barkóba, családi kvíz, stb.) is beszállhatsz. Igen, kicsit fájdalmas, hogy nem lehetsz otthon, így mégse fogod azt érezni, hogy kimaradsz a családi ünneplésből.

3. Bontsatok együtt ajándékot a családdal!

A Skype- és a FaceTime-beszélgetéseken keresztül a karácsony egyik legizgalmasabb részét, az ajándékozást is megoszthatjátok egymással az otthon lévő szeretteiddel. Bontsátok ki egyszerre, így láthatjátok egymás reakcióját a meglepetéseitekre.

4. Főzőcskézz, mintha otthon lennél!

Nem kell lemondanod anyukád isteni sültjeiről vagy a nagyi ínycsiklandó bejglijéről csak azért, mert nem vagy otthon. Készítsd el te a hagyományos családi ételeiteket, így úgy érezheted, hogy bár nem egy helyen, de mégis ugyanazt eszitek a családdal. A főzőcskézés ráadásul remek időtöltés, főleg ha közben karácsonyi zenéket is hallgatsz. Könnyen hangulatba jöhetsz, ráadásul a hasad sem marad üres.

5. Hanyagold a közösségi médiát!

Ha jót akarsz magadnak, ne görgess sokat a Facebookon és az Instagramon, amik ilyenkor szokás szerint csordultig tele vannak karácsonyfákkal, családi fotókkal, eljegyzésekkel és szuper ajándékokkal. Kíméld meg magad attól, hogy bármilyen apró kis poszt is elszomorítson, és inkább használj olyan appokat, amikkel csak üzenni tudsz, pl. a Messengert és a WhatsAppot.

Forrás: Teen Vogue

Címkép: Pexels

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel