Connect with us

5 dolog, amivel a fodrászok szerint tönkretesszük a hajunkat

TRENDY

5 dolog, amivel a fodrászok szerint tönkretesszük a hajunkat

Mindennapi hibák, amikre nem is gondolnánk.


Legtöbbünk hosszas kísérletezés és a barátnők tanácsai mentén alakítja ki a hajápolási rutinját: spéci, személyre szabott ápolókat vásárolunk, igyekszünk csak heti 2x mosni, és a szárítási technikákat is variáljuk, mégis rendre felmerül pár kellemetlenség. Mint a Hello Giggles szakemberétől megtudtuk, sok esetben olyan mindennapi apróságokat rontunk el, amire nem is gondolnánk. Íme egy lista arról az 5 dologról, amivel árthatunk a hajkoronánknak.

1. Ha folyton felcopfozod
Ha folyamatosan szoros copfba fogod a hajad, a gumi mentén töredezés alakulhat ki, rosszabb esetben még akár hajhullás is. A legjobb, ha variálod a frizurád, és mindig a fejed más pontján kötöd össze a tincseket.

2. A fodrásznál elköltöd minden pénzed, de otthon a legolcsóbb termékeket használod
Sok nő sajnálja a pénzt a minőségibb hajápolókra, holott a fodrásznál bármennyit kifizetnének egy sima vágásért is. Nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy csakis a drága termékek tesznek jót a hajadnak, de érdemes lecsekkolni az adalékanyagok listáját a flakon hátoldalán. Ha biztosra akarsz menni, kérd ki a fodrászod véleményét, és fodrászkellékes boltban vedd meg a sampont és a balzsamot.

3. Az arcodra teszel maszkot, de a hajadra nem
Bármilyen furcsán is hangzik, az arcunkra használt ápolók nagy része a hajnak is jót tesz, ugyanis a hajszál és a bőr szerkezete rengeteg dologban megegyezik – például mindkettő tartalmaz keratint. Kifejezetten ajánljuk a kókuszolajas pakolást, amit egy óra után érdemes leöblíteni.

4. Vizesen, hajmosás után fésülködsz
A haj akkor a legsérülékenyebb, amikor vizes. A fodrászok azt javasolják, inkább mosás előtt, még szárazon fésülködjünk, így elkerülhetjük a töredezést.

5. Ugyanazt a sampont használod évek óta?
Tapasztaltad már, hogy a sampon, ami valaha a kedvenced volt, pár hónap elteltével már fakó, kócos, töredezett tincseket eredményezett? Mivel a haj egy idő után hozzászokik a samponodban lévő tápanyagokhoz, így érdemes időnként újat választani. Pro tipp: használj egyszerre 2-3 eltérő típust – például dúsítót, színvédőt, hajradírosat – így hosszabb távon megőrizheted a hajad frissességét.

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel