Connect with us

5 dolog, amit ha betartotok a barátnőddel, a barátságotok örökké fog tartani

Kép: PxHere, Gifek: GIPHY

LIFE

5 dolog, amit ha betartotok a barátnőddel, a barátságotok örökké fog tartani

Igenis létezik életre szóló barátság – ha tesztek is érte!


Úgy érzed, te és a legjobb barátnőd elválaszthatatlanok vagytok, hiszen nagyon jól érzitek magatok egymás társaságában, mindent megbeszéltek, számíthattok egymásra és jó lenne, ha ez örökre így is maradna? Ha mindketten akarjátok és hajlandóan is vagytok tenni azért, hogy a barátságotok megmaradjon, akkor simán megéritek azt, hogy 90 éves nagyikként is együtt pletykáljatok.

A HelloGiggles szakértők tanácsaival írta le, mi mindent érdemes betartanotok, ha szeretnétek, hogy a barátságotok sokáig tartson:

1. Legyetek őszinték egymással!

Ahhoz, hogy jól működjön a kapcsolatotok, fontos, hogy nyitottan és őszintén tudjatok beszélni egymással – a problémáitokról is. Ha valamiben nem értetek egyet, azt is beszéljétek meg, ha pedig összevesztek, tárgyaljátok ki, mi a volt a probléma és hogyan tudtok túljutni rajta. Ha nyíltan el tudjátok mondani egymásnak a legmélyebb érzéseiteket és 100 %-os a bizalmatok egymás felé, nem vethet véget semmi a barátságotoknak.

2. Ne ítéljétek el egymást!

Mindenki más, még a legjobb barátok is. Fogadjátok el, hogy nem vagytok ugyanolyan személyiségek, és éppen attól szép és különleges a kapcsolatotok, hogy két különböző ember ennyire egy hullámhosszon tud lenni. Ne ítéljétek el egymást azért, mert a másiknak más tetszik, más véleményen van vagy mást tart fontosnak. Lehet, hogy nem értetek egyet az élet bizonyos területein, de ez tök oké, nem is kell, hogy egy követ fújjatok. Fogadjátok el egymást úgy, ahogy vagytok!

3. Hallgassátok meg egymást!

Az egyik legfontosabb dolog a barátságban az, hogy megoszthassuk egymással az érzéseinket, gondolatainkat, és mindent, ami velünk történik. Lehet, hogy ez klisének tűnik, de így van. Biztos neked is jólesik, ha a barátnőd meghallgat, amikor valami izgalmasat mesélsz neki, vagy éppen kiöntöd a szívedet egy szakítás után. Fontos, hogy a jó és a rossz időkben is ott legyetek egymásnak, és szánjatok időt arra, hogy meghallgatjátok egymást, ha arra van szükségetek. Legyetek egymásnak egy biztonsági “zóna”, ahová bármikor menekülhettek. Néha nem is kellenek szavak, csak egy ölelés vagy váll, amin kisírhatjátok magatokat.

4. Legyetek biztos pont egymás életében!

Ez összefügg az előző tanáccsal. Legyetek ott egymásnak mindig, ne csak akkor, amikor szükségetek van egymásra. Ne hanyagoljátok el egymást a suli, a munka vagy a pasitok miatt! Egyikőtöknek sem jó, ha ki-be ugráltok egymás életében. Ha valóban igazi barátok vagytok, akkor számotokra természetes, hogy jóban, rosszban együtt vagytok – legyen is így még sokáig!

5. Tartsátok a kapcsolatot!

A legkönnyebb, mégis a legnehezebb dolog egy barátságban a kapcsolattartás. Lehet, hogy most még természetes, hogy egész nap írtok egymásnak Facebookon, esténként videóchateltek és hétvégén csajos estéket tartotok, de bármikör jöhet olyan időszak mindkettőtök életében, amikor kevesebb szabadidőtök lesz ezekre, pl. egy új kapcsolat, költözés, sok munkával járó állás vagy a családalapítás. De ne hagyjátok, hogy ezek éket verjenek a barátságotokba! A távolság, az életkörülmények és az idő sem szakíthatja el az igaz barátokat. Persze mindenki elfoglalt, mindenkinek vannak kötelezettségei, de ha fontosak vagytok egymásnak, szánjatok egy kis időt arra, hogy ha a találkozó nem is jön össze olyan gyakran, legalább üzenetben vagy telefonon keresitek egymást.

Ha a fenti pontok mindegyike igaz rád és a legjobb barátnődre, akkor szerencsésnek érezhetitek magatokat, hiszen úgy tűnik, ez alapján akár életre szóló is lehet a barátságotok!

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel