Connect with us

5 árulkodó jel, ami arra utal, hogy randiapp-függő lettél

LOVE

5 árulkodó jel, ami arra utal, hogy randiapp-függő lettél

Pár tünet, amik után érdemes elgondolkodni egy társkereső app-diétán!


2017-ben az amerikai heteroszexuális párok 39%-a és az azonos nemű páros 60%-a online ismerte meg egymást. És nem kétséges, hogy a társkereső alkalmalmazások kis hazánkban is fénykorukat élik. Ezzel nem is lenne probléma, a baj ott kezdődik, ha valakit olyannyira beszippantanak ezek a virtuális placcok, hogy a végén elsétál a “való életben” jelentkező lehetőségek mellett, ráadásul mindez a mentális egészségére sem lesz jó hatással.

Ha valaha azt tapasztaltad, hogy ezen platformok használata valójában több rossz érzéssel tölt el, mint jóval, esetleg átestél a ló túloldalára a használatukban, érdemes megvizsgálni, nem függsz-e túlságosan a használatuktól.

Íme 5 figyelmeztető piros zászló a témában:

#1 Egyszerre több társkereső alkalmazást használsz

Ismerős az a forgatókönyv, hogy lapozgatod a Tindert, és minden profil ugyanolyannak tűnik, a beszélgetések nem túl izgalmasak, a srác pedig, akivel találkoztál egy italra, túl könnyen felejthetőnek bizonyult? Azonban ahelyett, hogy szüneteltetnéd az online ismerkedést, inkább letöltesz egy másik alkalmazást.

Márpedig a valóság az, hogy nincsenek “jobb” emberek az egyiken, mint a mások, esetleg a szűrési lehetőségek és az opciók száma váltakozik. De ha te fent vagy 3 alkalmazáson, nagy az esélye annak, hogy a számodra ugyanolyannak tűnő fickók szintén regisztráltak valamennyire, tehát valljuk be, nem igazán mozdultál a-ból b-be.

“Ha háromnál több randiapp van a telefonodon egyidejűleg, az a társkereső alkalmazás-megszállottság jele. Ha nem matchelsz eleget az egyikben, továbbiakban kezded hajkurászni a kívánt mennyiséget és a magasabbra törést”

– mondja Damona Hoffman, a Dates & Mates podcast házigazda.

Az efféle időtöltés és halmozás másik hátránya pedig, hogy észrevétlenül sokkal több időt tölthetsz el ezekkel a platformokkal, mint gondolnád. Erre gyakran csak akkor döbben rá az ember, ha megtalálja, akit keresett, letörli az alkalmazásokat és hirtelen felszabadul annyi idő, ami alatt akár egy könyvet is lehetne írni…

#2 Izgalmasabbnak találod a randiappon flörtölést, mint egy igazi randit

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja, barátnője, aki pl. a Tinderből származó figyelmet, vagy izgalmat tulajdonképpen jobban élvezi, mint a leegyeztetett randikat. Nem egy olyan ember van, aki gyűjti a matcheket, de végül egyetlen találkára sem megy el.

“Ha azt veszed észre, hogy szíved szerint inkább bejelentkezel ismét az alkalmazásába, minthogy végig ülj egy randit, ez lehet egy arra utaló jel, hogy hasznos volna a társkereső alkalmazás használatának korlátokat szabnod”

– mondja Dr. Jess, a SexWithDrJess podcast házigazdája.

#3 Akkor is bekapcsolod az alkalmazást, ha épp lenne lehetőséged élőben is ismerkedni

A “barát, aki ego növelésre használja a Tindert” mellett lehet, hogy van olyan ismerősünk is, aki ugyan eljön velünk szórakozni, azonban egy órán belül bejelenti, hogy összematchelt valakivel, ezért hamarosan le kell lépnie.

Egyrészről érthető, hogy az online ismerkedés valakinek könnyebbnek tűnik, mint egy valós beszélgetés, ismerkedés, ugyanakkor ez a tendencia pusztítást okozhat a szerelmi életünkben.

“Ha könnyű kapcsolatokra és szexre vágysz elkötelezettség nélkül, a kapcsolatépítés ötlete túl sok munkának tűnhet, és ez eltávolíthat a kapcsolat vágyától vagy megtalálásától”

– magyarázza Hoffman.

Azzal nincs semmi baj, ha az életed egy olyan korszakában tartasz, ahol kötetlenségekre vágysz, azonban a mértékletesség megtartása fontos. Ha egy való életbeli szituba csöppentél, főleg ha a barátaiddal vagy, tedd le nyugodtan a telefont és feledkezz meg róla.

Ráadásul egy koncert, egy klub és lényegében bármilyen szociális event lehet real-life Tinder, ha elég nyitottak vagyunk. Legyen bármilyen az érdeklődési körünk, biztos van olyan elfoglaltság, ahol nagyobb dózisban találkozhatunk hozzánk illő emberekkel.

#4 Folyamatosan letörlöd, majd újratelepíted a társkereső applikációt

Ha egy egyedülálló ember teátrálisan kijelenti, hogy törli a randiappjait, az nagyjából olyan, mint mikor egy átmulatott éjszaka után, a másnaposságban szenvedve kijelentjük, hogy többé nem iszunk.

És van olyan ember, aki nyíltan felvállalja, hogy szereti őket? Maximum a frissen elvált emberek tesznek hasonló kijelentéseket, de általánosságban elmondható, hogy olyan, mintha senki nem szeretné őket, mégis szinte mindenki használta már őket párszor.

“Ha alapvetően elutasítod a társkereső alkalmazás használatának gondolatát, de mégsem tudod megakadályozni, hogy végül ösztönösen elindítsd és húzogasd, akkor a matchek során nyert adrenalin is lehet a ludas” – figyelmeztet Hoffman.

Másik opció lehet, hogy már nagyon vágysz a szeretetre, de nem tudod, hol keresd. Különösen az olyan emberek számára lehet egérút, akik nem szeretnek közösségbe járni, nehezebben engedik el magukat, szoronganak az ismerkedős szituációkban, de a nap végén még sem szeretnének egyedül lenni. Ilyenkor kénytelen-kelletlen pl. a Tindernél kötnek ki – még ha már tucatszor le is törölték.

#5 A legkisebb unalom vagy visszautasítás-érzés is elég ahhoz, hogy ismét bekapcsold

Ha éppen alakulóban van valami egy bizonyos személlyel, te azonban a legkisebb konfliktus után is újratelepítesz egy társkeresőt, az nem túl jó jel. Nemcsak a bizalmat ássa alá, de olyan megszokássá válik, amitől nagyon nehéz lesz megszabadulni.

Noha a random bókok jól eshetnek az önbecsülésednek, de sem a partnereddel, sem magaddal szemben nem teszel jót.

Ha egyedülálló vagy, érdemes határokat, időkeretet felállítani a profilok pörgetésének, esetleg randiapp detoxra vagy diétára szánni magad!

Az is segíthet, ha otthon hagyod a telefonod és új elfoglaltságokat keresel akár a barátaiddal, akár egy új közösséggel.

Forrás: HelloGiggles Fotó: illusztráció (Pixabay)

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel