Connect with us

4 mantra önmagadnak, hogy átlendülj bármilyen párkapcsolati mélyponton

LOVE

4 mantra önmagadnak, hogy átlendülj bármilyen párkapcsolati mélyponton

Mondatok, amik minden kapcsolati para fölé hidat emelnek.


Míg szerelmesnek lenni kétségtelenül a világ egyik legjobb dolga, mindenki tisztában van vele, hogy semmi sem lehet színtiszta móka és kacagás. Még a legtökéletesebb románcnak is megvannak a maga hullámvölgyei. Legyen szó egy triviális vagy egy nagyobb kaliberű nehézségről, veszekedni kellemetlen. Viszont az, hogy nem adjátok fel és küzdötök a közös folytatásért, már azt jelenti, hogy megéri a bele fektetett energia. Íme pár mantra, amik segíthetnek átlavírozni ezeken a kemény szituációkon.

1. Állj ki az igazad mellett

Vitázni egy olyan emberrel, akit nagyon szeretünk, igazán frusztráló érzés tud lenni. Főként, ha kapcsolatunk éppen egy nehezebb útszakaszhoz ért és szinte már azt érezzük, hogy el is felejtettük, hogy legelőször min robbant ki a veszekedés, hiszen már olyan régóta tart a problémás periódus. A lényeg, hogy igyekezzünk tisztában maradni azzal, mi nyomja a szívünket és mit szeretnénk valójában. Ne engedjük, hogy a feszültség vagy a következményektől való félelem elhomályosítja a látásunkat, hanem bátran fedjük fel őszinte, legbelső érzéseinket partnerünk előtt.

Hogyha esetleg nem lennél biztos abban, hogyan is öntsd szavakba aggályaidat, sőt, esetleg abban sem, hogy miből fakadnak, mindenképp hagyj időt magadnak arra, hogy átgondold a dolgokat. Az, ha igazán megérted az érzéseidet és ki is tudod fejezni őket, nagyban segíteni fogja, hogy mind a ketten prodiktívan tudjatok dolgozni a megoldáson. Ráadásul ez segít realizálni azt, hogy nem egymás ellen, hanem az adott nehézség ellen kell küzdenetek.

2. Halld meg azt is, mit akar mondani a másik

A végeláthatlan veszekedés-spirál borzasztóan fárasztó lelkileg és motivációilag egyaránt, különösen ha az alapvető dilemma mégsem látszik megoldódni. Mindig emlékeztesd magad arra, hogy tényleg figyelned partnered szavaira és mondanivalójára, akkor is, ha inkább már a panaszaidat sorolnád és a saját véleményed mellett kardoskodnál. Egy vita sosem egy emberből áll. A valódi figyelem és empátia igazi varázserő lehet egy nehéz helyzet orvoslásában, vagy legalábbis eredményesebbé teszi a folyamatot. Különösen, ha közben kiderül, hogy valójában nem egy dologban közös nevezőn is lehettek és közös célért harcoltok.

3. Ha úgy érzed, megéri dolgozni ezen a szerelmen, akkor legyél kedves

Noha ez elég egyértelmű dolognak tűnik, mégis a vita hevében gyakran elfelejtjük: maradjunk kedvesek. Nem számít, mennyire frisztrált, mérges vagy csalódott vagy, próbálj meg kedves lenni az interakciók során. Veszekedni mindenképp rossz dolod, de mocskolódni még rosszabb és a nehéz szavak és gonosz hozzáállás semmit nem old meg. Álljatok meg egy pillanatra és egy árnyalatnyi kedvességgel emlékeztessétek egymást arra, hogy ami köztetek kialakult, azért megéri küzdeni.

4. Minden rendben lesz

Még ha az esetleges szakítás tűnik is a legrosszabb forgatókönyvnek, emlékeztesd magad, hogy minden rendben lesz. Még ha le is zárjátok a kapcsolatotokat – akkor is. Ha megoldjátok a konfliktust és együtt maradtok – akkor is. Természetesen nehéz egy veszekedés közben egyet hátralépve a “nagyobb képet” szemlélni, de ha mégis sikerül, emlékeztetheted magad, hogy bárhogy is történjék, mindenen túl lehet jutni.

Te vagy a saját boldogságod kovácsa és ha ez a kapcsolat nem neked lett kitalálva, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz, ha kilépsz belőle. A folyamatos harc megnehezíti, hogy látni tudd a dolog szép részeit. Állj meg egy pillanatra, vedd végig ezeket a mantrákat és nyugtasd meg a lelkedet: végül minden oké lesz.

Forrás: EliteDaily

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel