Connect with us

4 árulkodó jel, amiből megtudhatod, hogy mikor ovulálsz

LIFE

4 árulkodó jel, amiből megtudhatod, hogy mikor ovulálsz

Ha babát tervezel, azért, ha még várnál a gyermekáldással, azért figyelj oda ezekre.


A legtöbben profik vagyunk abban, hogy felismerjük a közelgő menstruáció jeleit – random sírógörcsök, töménytelen csokizabálás, ismerős? – ám legalább ennyire fontos számon tartani egy kevésbé látványos, de igencsak meghatározó eseményt, az ovulációt is.

Bár az ovuláció közeledte sokkal kevésbé szembeötlő, mégis érdemes odafigyelni rá, amennyiben szeretnél teherbe esni – vagy épp ellenkezőleg, szeretnéd elkerülni a kockázatot. A HelloGiggles segítségével most összegyűjtöttük a 4 árulkodó jelet.

1. Enyhe alhasi fájdalom
Az érzés össze sem hasonlítható a menstruációs görccsel, ezúttal egy lájtos, nyomás jellegű tompa fájdalomra számíts az alhasadban. Ennek az az oka, hogy a megérett petesejt kiszabadul a petefészekből, és némi folyadék segítségével a petevezetékbe jut. A folyadék vagy egy kevés vér szivárgása a petefészekben irritálhatja az alhasad, ezáltal fájdalmat válthat ki.

2. Megváltozott hüvelyi folyás
Dr. Dweck nőgyógyász szerint az ovuláció során vizes állagú, fehér-átlátszó váladék távozik a hüvelyből, ami egyértelműen eltér a ciklus többi napján tapasztalt folyástól.

3. Megnő a libidód
Mivel az ovuláció az anyaságra készíti fel a szervezetet, nem meglepő, hogy ezekben a napokban sokkal nagyobb szexuális vágyat érzel, mint különben. És ami a legjobb: ovuláció alatt a partnered számára is (még) vonzóbbá válsz, ugyanis a tested feromont bocsát ki, ami rögtön beindítja az ellenkező nem ösztöneit!

4. Emelkedik az ébredési testhőmérsékleted
Az ovuláció alatt 0,2-0,5 Celsiussal emelkedik a testhőmérséklet, ami – bár igencsak elenyésző változás – ha minden nap ugyanabban az időpontban méred meg, árulkodó jel lehet. Ha három menstruációs cikluson át megfigyeled ezt az adatot, könnyebben megtervezheted a szexuális együttléteid időpontját, ahhoz mérten, hogy szeretnél-e kisbabát.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel