Connect with us

3 szerelem van az életben, és mindegyikből tanulunk valami fontosat

LOVE

3 szerelem van az életben, és mindegyikből tanulunk valami fontosat

Te melyiknél tartasz?


Egyes teóriák szerint minden ember életében három nagy szerelem van, és mindegyik fázison át kell mennünk ahhoz, hogy végül megtapasztaljuk a tökéletes, feltételek nélküli boldogságot. Még ha az adott pillanatban súlyos fájdalmakat is élünk át, minden egyes kapcsolatunk formál bennünket, és felkészít arra, hogy később kifejlődött személyiséggel találkozzunk Mr. Nagy Ő-vel.

A Thinking Humanity segítségével most összegyűjtöttük, mi ez a három szerelem.

1. Az első szerelem: fiatal és idealista
Ez a viszony általában a középiskolás évek alatt kezdődik, és pontosan úgy indul, ahogy gyerekként elképzeltük. Jó pár hónapig elhisszük, hogy vele éljük le az életünket, és megpróbáljuk elnyomni az intő jeleket. Ez a kapcsolat kissé esetlen és kísérletező, a környezet elvárásainak próbál eleget tenni. A személyiségünk ebben az életkorban még kiforratlan, így nem igazán tudjuk, mi helyes, mi helytelen, miben kell hallgatnunk a vágyainkra, és miben az eszünkre.

2. A második szerelem: szenvedélyes és mérgező
Ebből a viszonyból tanuljuk talán a legtöbbet egész életünk során. Itt kiderül, hogy a párkapcsolat nem csupán móka és kacagás, hanem komoly konfliktusok, csalódás és fájdalom is érhet bennünket. Mintha nonstop hullámvasúton ülnénk: ha jó, akkor az égbe repít, ha rossz, akkor pedig kígyót-békát mondunk egymásra. Ez a viszony mérgező, de jóllehet, hónapokig, akár évekig is elhúzódik, míg végre pontot teszünk a végére.

3. A harmadik szerelem: a feltétel nélküli szeretet
Mikor eljön a harmadik – vélhetőleg utolsó – szerelmünk, már rengeteg tapasztalaton vagyunk túl. Pontosan tudjuk, milyen egy ideális kapcsolat, mi az, ami a boldogságunkhoz kell, és milyen típusú embereket jobb messziről elkerülni. A harmadik szerelemben nincsenek játszmák és taktikázás, minden magától értetődik. Előfordulhat, hogy jóval később következik be, mint ahogy szeretnénk, ám ez csupán azt jelenti, hogy még nem állunk rá készen.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel