Connect with us

“Oké, szakítottunk, de mi legyen a közös Facebook-fotókkal?” – íme három stratégia

LOVE

“Oké, szakítottunk, de mi legyen a közös Facebook-fotókkal?” – íme három stratégia

Több lehetőséged is van, azt fogadd meg, amelyik a legszimpatikusabb.


Szakítottatok életed szerelmével, mindkettőtök gyászol és haragszik, és természetesen minden szomorú dalszövegről és romantikus vígjátékról ő jut eszedbe. Ha szeretnéd megkímélni magad a további fájdalmaktól, nagy ívben elkerülöd kedvenc törzshelyeit és a közös barátokat, de még így is meg kell küzdened a legnagyobb akadállyal, a közösségi médiával.

Na igen, ez az egyetlen felület, ahol nem bújhatsz el az exed emléke elől, hiszen garantáltan minden nap szembejön egy újabb fotó, egy Insta-sztori vagy egy bejegyzés. És persze rosszabbik esetben, ha hajlamos vagy a kutakodásra, pár kattintással könnyen feltérképezheted, vajon hogy áll Mr. Nagy Ő aktuális szerelmi élete.

Ha szeretnéd megkímélni magad a további fájdalmaktól, érdemes stratégiát változtatni.

Letörölni, és vissza sem nézni

Sokak szerint gyerekes dolog az exek törlése, holott nem csak dacból, de önvédelemből is folyamodhatunk ehhez a megoldáshoz. Ha megválsz az illetőtől, valószínűleg nem kap el a sírás minden nap friss fotói láttán, és az új barátnő szörnyű frurfruján sem kell bosszankodnod. Ráadásul így végre magadat is visszafoghatod, és talán nem az új ismerőseit, követőit és kommentelőit csekkolod majd 24 órában. Ha túl drasztikus megoldásnak érzed ezt, csak állítsd le a követését Facebookon, így nem az exed posztját látod meg elsőre, ha bejelentkezel.

Archiválás

Ha a saját fotóid okoznak dilemmát, van egy jó hírünk: nem kell gyökerestül kitépned minden emléket, a törlés helyett akár archiválhatod is a közös képeket. Így bármikor mész rá az adatlapodra, nem az exed gyönyörű mosolyát kell nézegetned, viszont pár hónap elteltével, ha enyhült a gyász, elmélázhatsz kicsit az archivált fotók mappáján. Persze ezt elsősorban azoknak ajánljuk, akik tudnak uralkodni magukon, és nem kezdenek önmarcangoló kutatásba és nosztalgiázásba naponta.

Szép emlékként megőrizni

Egyesek úgy kezelik az Instagramot, mint egy kedves személyes fotóalbumot. Kellő idő elteltével nem szorul már össze a szíved az exed látványától, és úgy lapozhatod fel a feltöltött fotóidat, mintha csak egy régi nyaralás képeit néznéd vissza. Attól, hogy szakítottatok, még fontos részét képezte az életednek, és egy szép napon talán jó érzéssel tölt majd el, ha visszanézed a közös képeket.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel