Connect with us

11 dolog, amit tudnod kell a szüzességed elvesztéséről

Kép: Pixabay

LOVE

11 dolog, amit tudnod kell a szüzességed elvesztéséről

Jobb felkészülni az első szexre, de előtte, közben és utána is érhetnek még meglepetések.


A szüzesség elvesztését egyesek életük egyik meghatározó pontjának tartják, míg mások szerint egyáltalán nem nagy dolog. Valakinek varázslatosan sikerül az első alkalom, másnak viszont lehet, hogy a lehető legrosszabbul alakult.

Mielőtt először lefekszel valakivel, természetes, hogy van benned kíváncsiság. Vajon milyen lesz? Mit fogsz érezni? Fájni fog? Mit fog szólni a fiú, hogy még szűz vagy?

Elmondjuk, miket érdemes tudnod, mielőtt elveszíted a szüzességedet:

1. Bármikor meggondolhatod magad, ha úgy érzed, mégsem állsz készen rá

Képzeljük el a szitut, amikor beadod a derekadat és arra készülsz, hogy először lefeküdj valakivel. Már túlvagytok a szenvedélyes csókolózáson, mindketten eldöntöttétek, hogy most jött el az első szex ideje, de te egyszercsak – akár már az előjáték során – meggondolod magad és legszívesebben visszalépnél. Nyugi, ezt bármikor megteheted!

Tökre rendben van, ha úgy érzed, mégsem fog menni, és ha valóban a megfelelő fiúval készültél elveszíteni a szüzességedet, akkor ő meg is fogja érteni, ha nem akarod.

Az emberek más helyzetekben is megondolják magukat, miért lenne ez más? Ez egy közös döntés, amihez a te beleegyezésed is kell. Ha nem akarod, nem akkor történik meg, nincs ezzel semmi gond.

2. Senkit sem fog “érdekelni”, hogy még szűz vagy

Bízz bennünk: nem te vagy az egyetlen, aki még nem szexelt. Lehet, hogy te is épp egy szűzzel fogod elveszíteni, de az is lehet, hogy egy olyan fiúval fekszel le először, aki kifejezetten értékeli, ha ő lehet az első valakinek és figyelemesen is bánik veled.

A mai világban, amikor mindenki igyekszik minél hamarabb “túllenni” az elsőn, még különlegesebb, ha te tényleg a megfelelő pillanatig vársz, és ez sokak szemében igenis értékelendő dolog.

3. Nem egészen úgy történik a dolog, ahogy elképzeled

Valahogy úgy képzeled el a szüzesség elveszítését, hogy ha egy férfi nemi szerve beléd kerül, akkor máris nem leszel szűz? Ez azért nem teljesen így van.

A szüzesség elvesztése inkább egyfajta folyamat, nem egyetlen pillanat.

Az, hogy szép lassan átadod magad az érzelmeknek és élvezeteknek, legalább annyit számít, mint a szex “technikai” része.

4. Nem “pukkan” ki a szűzhártyád

Ne úgy képzeld el, mint egy vékonyka lapot, amit egyszercsak átdöf valami és az elszakad, és még fura hangot is ad ki ebben a pillanatban. Szinte meg sem érzed, maximum egy kicsit feszíteni fog, egyesek véreznek is közben, de a többségnek egyáltalán nem olyan fájdalmas az első alkalom.

5. Ha nem izgulsz fel eléggé, kicsit fájhat

Nagyon fontos az előjáték, hiszen ez az alapja a jó szexnek. Nem csak lélekben, testben is fel kell készülnöd rá. Az elnyújtott csókcsaták, a gyengéd érintések, simogatások felizgatnak téged is és a fiút is. Lehet, hogy a párod hamarabb beindul, de ha te még nem állsz készen, kérd meg, hogy játszatok még egymással. Ha ugyanis nem nedvesedsz be eléggé lent, jobban fáj, amikor beléd hatol.

6. A tested érzékenyebb lesz, más reakciói lesznek

Az első szex után a vaginád sokkal rugalmasabb lesz, ahogy hozzászokik a pénisz jelenlétéhez, ezért egyre kényelmesebbé válik az együttlét is. A melled is feszesebb és érzékenyebb lesz, különösen a mellbimbód, mert ha felizgulsz, a véráramlás felgyorsul, és az izmaid is megfeszülnek.

7. A szüzességed nem ajándék

Csakis te tudod, mikor állsz készen a szexre. Ha már kapcsolatban vagy, biztos kényelmetlenül érzed majd magad, mert azt hiszed, a szex már-már elvárás, ha van párod. Pedig nem! Nem tartozol senkinek azzal, hogy lefeküdj vele, lehet bármilyen kedves, helyes és jófej az illető. Az sem számít, mennyit költött már a randijaitokra vagy a neked szánt ajándékaira.

Nem kell mindezekért cserébe “ajándékként” odaadnod a szüzességedet. Ha egy égi jelet vársz, hogy mégis mikor add be a derekadat, ne tedd. Csak hallgass az érzéseidre!

8. Gondolnod kell a védekezésre is

Jobb, ha nem csak beleugrasz életed első szexuális élményébe, hanem kellőképpen felkészülsz rá. Nem pont a gyertyafényekre és a romantikus zenére gondolunk, hanem arra, hogy például hogyan fogtok védekezni. Ez ugyanis a legfontosabb dolog, amivel számolnod kell, ha elkezdesz szexuális életet élni, mert egy “baleset” akár az egész életedet megváltoztathatja. De nem csak a terhesség megelőzése miatt fontos a megfelelő védekezés, hanem a nemi betegségek elkerülése miatt is.

9. Nem kell túlzásokba esni, csak azért, mert neked ez lesz az első

Ne úgy gondolj az első alkalmadra, hogy te vagy a szűz, a kezdő, a tapasztalatan. Fogd fel úgy, hogy a srácnak ez az első együttléte VELED (ha már nem szűz). Senki sem fogja azt várni, hogy elsőre a pornósztárokat megszégyenítő módon hancúrozz velük, és az is teljesen rendben van, ha láthatóan izgulsz és ideges vagy. Mindenki átesett már ezen, és a legtöbben ugyanezt érezték.

A legfontosabb, hogy TE élvezd a pillanatot, amikor elveszíted a szüzességedet, és eközben a partnered is jól érezze magát. Akár az első alkalomról van szó, akár a századikról, a kommunikáció és a komfortérzet a jó szex kulcsa.

10. Lehet, hogy csalódni fogsz elsőre

Azt várod, hogy ez lesz életed legcsodálatosabb élménye? Lehet, hogy így lesz, lehet hogy nem. Nem mindenkinek alakul tökéletesen az első szex, sokan pedig úgy érzik, hogy sokkal többre számítottak, mint amilyen ez az egész valójában. Az is előfordulhat, hogy te már az első pillanatban azt akarod, hogy vége legyen, ami teljesen normális.

Ha túlizgulod vagy teljesen rástresszelsz, az nagy kihatással van arra, mennyire fogod élvezni a szexet. Arra is készülj fel, hogy szeretkezés után általában sokkal érzékenyebbek az emberek, a pozitív és a negatív érzéseket is jobban megélik.

11. Újra és újra elveszítheted a szüzességedet

Hihetetlennek tűnik, de hidd el: az első még nem lesz az igazi. Minél többször szexelsz, annál jobban élvezed majd, és ahogy egyre jobban átadod magad az élvezeteknek, egyre fantasztikusabb élményekben lesz részed.

Na és persze az sem mindegy, milyen partnerekkel fekszel le. Lehet, hogy az egyik fiú nem tudja megadni neked azt, amire vágysz, viszont később jöhet valaki, aki teljesen újraírja a tökéletes szexről alkotott elképzeléseidet.

Forrás: Seventeen

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel