Connect with us

10 elképesztő és meglepő tény az orgazmusról, amit nehéz elhinni, pedig igaz

Kép: MaxPixel

LOVE

10 elképesztő és meglepő tény az orgazmusról, amit nehéz elhinni, pedig igaz

Tudtad például, hogy van egy bizonyos nap a ciklusod során, amikor nagyobb eséllyel érheted el a csúcsot?


A szex legjobb része az orgazmus, pláne ha neked és a partnerednek is sikerült a csúcsra jutni.

Ezt a semmihez sem hasonlítható, fantasztikus érzést lehet, hogy te is ismered, de vannak dolgok, amiket talán még nem tudtál róla.

A Women’s Health érdekességeket és meghökkentő tényeket gyűjtött össze az orgazmusról.

1.

Nekünk, csajoknak átlagosan nagyjából 10-20 perc izgatás kell az előjáték során ahhoz, hogy orgazmusunk legyen.

2.

A nők többsége a klitorális stimuláció(csiklóizgatás) során tud legjobban elélvezni. De vannak olyanok is, akik már a mellbimbók izgatásától elérik a csúcsot.

3.

Amilyen nehéz elérni, olyan rövidebb ideig tart ez a varázslatos érzés. Átlagosan csak 20 édes másodpercig élvezhetjük a kielégülés utáni eufóriát.

4.

Az orgazmus segít a menstruációs görcsök enyhítésében. Ilyenkor ugyanis oxitocin és endorfin termelődik a szervezetben, ami ellazítja az izmokat.

5.

A ciklusod 14. napján szexuálisan érzékenyebb vagy, ezért 20 százalékkal nagyobb esélyed van elérni a csúcsot ezen a napon.

6.

Nem csak a szex közben lehet orgazmusod, hanem akár edzés közben is. Bizonyos mozgásformák ugyanis képesek váratlanul kiváltani ugyanazt az érzés, mint amikor elélvezel. De még a szülőszobán, a gyermeked világrahozása közben is “beüthet” az orgazmus.

7.

Ez már kevésbé meglepő adat: a nők 60 százaléka megjátssza az orgazmust. (Valljuk be, sokan csináljuk ezt olykor…) Ami viszont számunkra érdekesebb, hogy a férfiak 59 százaléka gondolja azt, hogy ki tudja szúrni, amikor a párja nem is élvez el, hiába mondja azt.

8.

Ha kapcsolatban vagy, könnyebben elérheted a csúcsot, mint egy egyéjszakás kaland során. Még jobban fokozod az orgazmus esélyét, ha kutyapózban csináljátok a pároddal.

9.

Egy felmérés szerint az izraeli nők hajlamosabbak a leginkább az orgazmusra. A megkérdezett nők 72 százaléka ugyanis azt vallotta egy kérdőívben, hogy elélveztek, amikor legutoljára szexeltek.

10.

Ha orgazmusod van, lehet, hogy a szex közben/után belőled távozó folyadék némi pisit is tartalmaz. Elég undorító, de ez teljesen természetes, nem kell szégyenkezned miatta.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel