Connect with us

10 egyszerű, de nagyszerű tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a Black Friday-vásárlásodból

TRENDY

10 egyszerű, de nagyszerű tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a Black Friday-vásárlásodból

Közeleg az év legnagyobb shopping-maratonja: november 26. Te készen állsz rá?


A Black Friday hagyománya egészen az 1960-as évek Amerikájába vezet vissza. Akkor még csak a rendőrség használta ezt a kifejezést a Hálaadást követő pénteki napra, amikor az emberek elárasztották az utcákat. Ezt a forgalmat használták ki a kereskedők, amiből aztán kialakult egy hatalmas shopping-ünnep, ami az egész világot meghódította.

Az utóbbi években már Magyarországon is egyre több helyen találkozhatunk a kifejezéssel, és az azt kísérő elképesztő akciókkal – elsősorban online. Itthon nincsen az eseménynek pontos napja – Amerikában a hálaadás minden november harmadik csütörtöke, így minden november harmadik péntekére esik a Black Friday –, ahány kereskedő, annyi napon kínálnak fergeteges árakat. Vannak, akik már november elején elkezdik leakciózni a termékeiket, vannak, akik egy teljes hétvégét szentelnek ennek és olyanok is akadnak, akik a hagyomány szerint járnak el. Idén a legtöbben november 26-át célozták be.

A kereskedők tehát sokat tervezgetnek ezelőtt az „ünnep” előtt, és mi neked is ezt tanácsoljuk! Ha az alábbi online vásárlási tippek szerint jársz el, nemcsak hogy felkészült lehetsz a Black Friday-re, de a legtöbbet hozhatod ki az idei gigashoppingolásból!

  1. Ismerd a büdzsédet!

Oké, hogy ezeken a napokon mindent olcsóbban kaphatsz meg, de ez nem jelenti azt, hogy túl kellene költekezned. Tudd, hogy mekkora keretösszegből vásárolhatsz, és mindegy, hogy mit látsz meg még pluszban a kedvenc webáruházadban, ragaszkodj hozzá! Ez azért is fontos, hogy később ne bánj meg semmit és ne legyen rossz érzésed az élménnyel kapcsolatban.

  1. Ásd bele magad!

Ha nagyobb tételeket szeretnél vásárolni, fontos, hogy előtte kutakodj egy kicsit a lehetőségeid után, válaszd ki a számodra lehető legmegfelelőbb terméket, és azt vásárold meg. Ne vegyél meg valamit csak azért, mert olcsó!

  1. Hasonlíts össze!

Ma már számtalan olyan weboldal van, ami segít neked abban, hogy összehasonlíts egy-egy ajánlatot vagy terméket. Használd őket bátran, mert nagyon leegyszerűsíti a dolgodat!

  1. Ne hagyd magad!

A 2020-ban megvizsgált Black Friday-akciók 85%-ánál megállapították, hogy az adott termékek a megelőző hat hónapban olcsóbban – vagy ugyanannyiért – is kaphatóak voltak. Ezért érdemes online visszakeresni, hogy a bomba ajánlatok valóban annyira bombák-e!

via GIPHY

  1. Legyél képben!

Ha már megvan, hogy mit, hol szeretnél megvenni, akkor kövesd be a kereskedőket a különböző social media felületeiken! Sőt, a legjobb, ha a hírlevelükre is feliratkozol, így biztosan nem maradsz le a fontos időpontokról vagy az extra ajánlatokról. Ha utána zavarnak a levelek a postaládádban, még mindig bármikor leiratkozhatsz.

  1. Légy készen!

Megvan, hogy mikor, hol és mit szeretnél megvenni? Akkor érdemes mindennel előkészülnöd! Készíts az online áruházaknál profilt és pakold be a termékeket a kosaradba. Ezzel elkerülheted, hogy elfogyjanak a kiszemelt kincseid!

  1. Készülj B-tervvel!

Sok helyen a Black Friday alkalmával már felkészülnek az olyan praktikákra, mint amiket az előző pontban említettünk. Ráadásul az akciók alatt egyébként sem lehet nagyon stoppolni a termékeket. Ezért, ha azt látod, hogy egyszerre üres lett jól megtervezett bevásárlókosarad, akkor válthatsz a B-terve. Azaz: mentsd le előre a kinézett termékeket a könyvjelzők közé, így pár másodperccel tovább tarthat majd a vásárlás, de legalább nem érhet meglepetés!

  1. Inkognitóra fel!

Te is szeretnél a legjobb ajánlatokra lecsapni, ugye? Akkor böngéssz inkognitó módban vagy úgy, hogy nem engedélyezed a sütiket! Így a lehető legjobb árakat láthatod minden weboldalon.

  1. Élj a visszatérítéssel!

Ha úgyis nagyobb tételek beszerzését tervezed, akkor érdemes olyan hitelkártyával fizetned, ami néhányszázalékos visszatérítést ad egy-egy vásárlás után! Ezek külön-külön nem nagy összegek, de ha a végén megnézed, mennyit kapsz vissza, biztosan mosolyt csal az arcodra!

  1. Az árat nézd!

Mindannyian emberek vagyunk, ezért hajlamosak vagyunk arra koncentrálni, hogy a vásárlással mennyit spórolunk – de ez igen rossz taktika. Minden esetben azt nézd, hogy az adott termék mennyibe kerül, és hogy belefér-e a keretösszegbe. Ne hagyd, hogy elvakítsanak a röpködő mínuszok!

 

 

Which, Moneycrashers

Fotó: Pexels

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel