Connect with us

10 ok, amiért a legjobb barátnőd tényleg az egyik legjobb dolog az életedben

LIFE

10 ok, amiért a legjobb barátnőd tényleg az egyik legjobb dolog az életedben

“A legjobb barátsághoz csak az kell, hogy egyformán legyetek hülyék.” Na jó, a pszichológusok szerint azért ennél több…


Terapeuta, ivó- és sírócimbora, nulla-huszonnégyes rucikölcsönző, állandó lelki támasz. Akivel elég csak egymásra pillantanotok, és több évnyi élmény, bepisilős röhögés, nyári vízparti lazulás, tévé elé bekuckózott, téli pasi-kibeszélés pereg le mindkettőtök agyában. A legjobb barátnő egy nagyon komoly rang, amit fiatal korban még könnyen osztogatunk, de aztán hamar rájövünk, hogy bizony többnyire tényleg csak egy marad – jó, van, akinél 2-3 – aki egyáltalán megérdemli ezt a kifejezést. Íme a dolgok, amikről valóban megismerszik a legjobb barátnő.

#1 Tökéletesen elfogad

Egy igazán felnőtt baráti kapcsolatnak az a lényege, hogy nincs benne se maszkolás, se rivalizálás, se kihasználás. A legjobb barátnő épp attól az, mert ismer téged, “mint a rossz pénzt”, mégis úgy fogad el, úgy szeret, ahogy vagy. Támogat minden döntésedben, és igen, elmondja, hogy ha félt téged, vagy valamit szerinte másképp kéne tenned, de soha nem kritizál élesen vagy bántóan.

#2 Odafigyel

A felületes csacsogás is nagyon kellemes időtöltés néha, de egy igazi barátnak az az ismertetőjele, hogy valóban mély beszélgetéseket lehet vele lefolytatni. Nemcsak élből reagál a dolgokra, amiket mondasz, nem tudja le a választ egy “Aha”, vagy “Jaaaa” felkiáltással, hanem tényleg odafigyel, és megpróbál érdemi válaszokat adni. És persze ő is megosztja veled a fontos érzelmeit, gondolatait, gondjait.

via GIPHY

#3 Áldozatot hoz

Lehet, hogy ez csak annyi, hogy kivisz a reptérre, ha más nem tud, vagy ha épp romjaidban heversz, inkább átjön, hogy veled legyen, és még a pasiját is “félreteszi” addig. A legjobb barátnőd nem fél elhagyni a komfortzónáját miattad, mert a prioritás-listáján az elsők között vagy. Része vagy az életének, nemcsak egy B-terv, ha épp nincs jobb dolga.

#4 Törődő

Vagyis olyan dolgokat is észrevesz, amiket ki sem mondasz. Ha tudja, hogy hajlamos vagy felfázni, odadob neked egy vastag zoknit, ha nála vagy. Tudja, hogy szorongsz a másnapi fogorvostól, ezért felhív és csacsog veled egy kicsit, hogy elterelje a figyelmedet. Ha érzi, hogy szomorú vagy mondjuk egy fiú miatt, kitalál valami nőcis programot, amivel jobb kedvre derít. Kérned sem kell, mert szavak nélkül is ott van neked.

#5 Megbízható

Akár az éjszaka közepén is felhívhatod, ha baj van. Tudod, hogy nem fog cserben hagyni.

#6 Bírja a hülyeségeidet

Mindenkinek vannak hibái, rossz napjai. Neked is. A legjobb barátnődnek nem kell magyarázkodnod, ha szét vagy csúszva vagy rád jön az öt perc. Tudja már, hogyan kell bánni veled, mikor jobb békén hagyni, és mikor vágysz törődésre.

#7 Jobban érzed magad tőle

Az egyik legbiztosabb belső iránytű. Ha a barátnődre gondolsz, és önkéntelenül mosolyra húzódik a szád, ha a vele való beszélgetés vagy program után tele vagy pozitív energiával, akkor nincs vita: ő a te embered.

via GIPHY

#8 Tükröt tart

Vagyis pontosan látod benne önmagadat, a jó és a rossz tulajdonságaiddal együtt. És az a klassz, hogy mindezeket meg is tudod vele beszélni. Nem kell attól félned, hogy elítél, nem kell mentegetőznöd azért, aki vagy. Felszabadulsz mellette, mert nincs megfelelési kényszer.

#9 Bőghetsz a vállán

Valld be őszintén: nagyon kevés ember van, akivel ezt megengeded magadnak. Talán csak ő egyedül. Ha vele vagy, nyugodtan kiengedheted a fájdalmadat. Ez felér egy terápiával.

#10 Kiáll érted

A legjobb barátnőd nem fog hátba támadni. Sőt, ha valaki a hátad mögött bánt, “átharapja a torkát.” Igen, csak képletesen, de a lényeg, hogy kiáll érted, a szövetségetek valódi és megbonthatatlan.

via GIPHY

Psychology Today

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel