Connect with us

10 dolog, amit egy igazán szerelmes férfi SOSEM tenne meg veled

LOVE

10 dolog, amit egy igazán szerelmes férfi SOSEM tenne meg veled

Ha mégis megtapasztalod az egyiket, húzd fel a nyúlcipőt!


Nem gyárthatunk többé kifogásokat azok számára, akik valamilyen formában bántanak, megbántanak minket. Egy önérzetes, becsületes ember úgy fog minket kezelni és szeretni, ahogyan azt megérdemeljük. Ha mégsem, akkor mi az értelme az együttlétnek?

Ez a 10 pont tökéletesen összefoglalja, hogy mi az a minimum, ami egy őszinte, szerető kapcsolatban jár – egyébként mindkét félnek.

#1 Nem kritizálja a külsőd

Sem a hajad hosszát, sem a súlyod többletét vagy épp hiányát, sem az alakod formáját. Még csak vicces beszólások mögé bújva sem. Hiszen valamennyien tudjuk, hogy a bókok legyenek mármilyen jólesőek is, elszállnak, de egy mókásnak szánt megjegyzés örökre belénk éghet.

Az igazán neked teremtett ember soha nem fog olyan megjegyzést tenni a megjelenésedre, amit megalázónak vagy sértőnek éreznél. Ha valaki mégis így tesz, akkor tudatosan vagy tudattalanul is arra épít, hogy csökkentse az önértékelésed és így kerüljön valamilyen módon fölénybe. Így próbál iránytani téged és ez érzelmi visszaélés.

#2 Soha nem ront be ajtóstul a magánéletedbe, a privát szférádba

Egy egészségséges kapcsolatban nincs szükség arra, hogy rejtegessünk bármit is. Üzeneteket, e-maileket, akármit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a partnered fel lenne ruházva arra, hogy a magára hagyott telefonodban vagy laptopodon szimatoljon. Ha valaki mégis ezt teszi, egyértelműen komoly bizalmi problémái vannak és valószínűleg a saját hitetlenségét és problémáit vetíti rád.

Mindez persze akkor igaz, ha valóban nincs mit rejtegetned.

#3 Soha nem akar elbátortalanítani

Egy személy magabiztosságának szilárdságát és önmagába vetett hitének mértékét jelzi az is, hogy mennyire támogatja mások ambícióját. Egy jó ember mindig hajlandó segíteni és támogatni a körülötte élőket, és soha nem lesz játszik az elrettentésre vagy a sértegetésre.

#4 Tisztában van az értékeddel; soha nem érezteti veled azt, hogy bizonyítgatnod kell

Abban a pillanatban, ha úgy érzed, hogy a saját értéked bizonyítanod kell a párod számára, el kellene sétálnod az adott kapcsolatból. A szerelmed optimális esetben azért van veled, mert értékeli azt, aki vagy, nem pedig azért, amit csinálsz vagy amiért “eladod” magad neki.

#5 Soha nem helyez a prioritási listája végére

Ugyan nem csak a kapcsolata határozza meg egy ember életét, de mindenképp jelentős részét képezi. Fontos, hogy a párodnak is meglegyen a saját kapcsolati hálója és függetlensége, de jelentős különbség van aközött, ha aktív szociális életet élünk, és ha emellett a barátnőnket egyre és egyre lejjebb csúsztatjuk a prioritási listánkon. Ha úgy érzed, hogy többet vársz a szerelmedre, mint amennyi időt valóban vele töltesz, akkor érdemes egyet visszalépni és megvizsgálni, hogy merre is tart a kapcsolatotok.

#6 Nem érezteti azt veled, hogy egyedül vagy a kapcsolatban

A kapcsolat egy társas viszony, egyfajta szövetség. Egy csapat. Azért kellene lennie, hogy boldogabbá, teljesebbé tegye az életedet, nem pedig azért, hogy komplikálja. Ha egy öntelt partnerrel van dolgod, aki semmi erőfeszítést nem tesz a szerelmetekért, akkor itt az ideje újragondolni a dolgokat.

Tartsd észben, hogy olykor teljesen normális, ha egy személy depresszívebb, vagy kevésbé motivált időszakát éli. Főként ha régóta együtt éltek, nem kell kidobnod az első negatív jelre, hisz nem biztos, hogy neked szól a viselkedése. Ugyanakkor ha nonstop úgy viselkedik, mint akit nem érdekel az egész és belefásult, közönyös, akkor neked nem erre van szükséged. Olyat érdemelsz, aki általánosságban a lehető legjobb szeretne lenni érted, értetek.

#7 Soha nem csalna meg

Manapság megszaporodtak a viták arról, hogy a monogámia nem “természetes” számunkra és, hogy az embereket biológiailag nem úgy “tervezték”, hogy egyetlen személlyel éljék le az életüket.

A kijelentés tudományos érvényességétől függetlenül egy dolog mindenképp igaz: a monogámia egy személyes választás eredménye, melyet két ember hoz meg. Szó szerint semmi fizikai “kötés” nincs a két ember között; csupán egy döntés. A számodra helyes személy soha nem fog megcsalni, mivel az azt jelentené, hogy megszegi a szavát vagy az ígéretét egy olyan emberrel szemben, akit szeret.

#8 Nem lesz veled tiszteletlen

Könnyű, egyszerű, alapvető – mégis gyakran elhanyagolt tény. Egy jó ember tisztelettel bánik a körülötte lévőkkel. Intelligencia szinttől vagy hatalmi pozíciótól függetlenül senkit nem néz le és senkivel sem leereszkedő, egyértelműen veled sem.

#9 Nem menekül el a fontos beszélgetések elől

Legyen szó családi vagy párkapcsolati témáról, a számodra megfelelő ember megérti, hogy semmilyen problémát nem lehet megoldani anélkül, hogy ne néznénk szembe vele. Az egyetlen dolog, amit el lehet érni a nehézségek elkerülésével, az az, hogy késleltetjük az elkerülhetetlent és a dolgok tovább romlanak. Azonban van különbség a “harcok megválasztása” és a konfliktuskerülés között.

#10 A megfelelő ember SOHA nem bántana

A bántalmazásnak rengeteg formája létezik, nem csak a fizikai és nem csak a kapcsolaton belüli. Valaki, aki érzelmileg bántalmazó egy gyermekkel vagy egy kisállattal szemben, az lehet a szerelmével szemben is. Egy közös pont összeköti ezeket: a vágy, hogy valakit letörjön. Egy jó ember felismeri, hogy önbizalma és értéke saját magából származik, és soha nem próbál meg másokat elnyomni. Bármilyen típusú bántalmazást is tapasztalsz, látsz, érdemes eltávolodni az illetőtől.

Forrás: goodmenproject.com

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel